KRIŠTO NEZADOVOLJNA/Predstavnici RS bojkotirali sjednicu Radnog tima za izradu Plana reformi

Vrijeme:1 min, 26 sec

 

Predsjedateljica Vijeća ministara BiH Borjana Krišto izrazila je žaljenje zbog nedostatka kvoruma za održavanje druge sjednice Radnog tima za izradu Plana reformi za provedbu Plana rasta za zapadni Balkan.

Krišto je danas zakazala drugu sjednicu radnog tima u Bosni i Hercegovini za izradu Plana reformi za provedbu Plana rasta za zapadni Balkan i sjednica je zakazana u online formatu s namjerom da se ispoštuju rokovi i izbjegne daljnje kašnjenje u procesu dostave odgovora Europskoj komisiji na predložene indikativne reforme.

U skladu s Poslovnikom o radu, kvorum čini natpolovična većina svih članova Radnog tima, uz obvezu prisustva predstavnika svih razina vlasti nadležnih za izradu Plana reformi za provedbu Plana rasta za zapadni Balkan, što na drugoj sjednici nije bio slučaj. Predmetnoj sjednici nisu prisustvovali predstavnici iz Republike Srpske.

Krišto je istaknula kako nije dobro da imamo kašnjenja u procesu preuzetih obveza, posebno kada je riječ o dostavi ključnih reformi u odlučujućem razdoblju kad Europska komisija hitno treba i očekuje stav Bosne i Hercegovine o indikativnim reformama. Naglasila je kako je to potrebno u cilju nastavka konsultativnog procesa o reformama koje su eventualno neprihvatljive ili nejasne. Kazala je kako bez izjašnjenja o reformama ne možemo nastaviti ni s pripremom Plana reformi za one reforme koje su nesporne.

Predsjedateljica Vijeća ministara BiH je istaknula kako “prema planu koji nam je u nekoliko navrata komunicirala Europska komisija, rok za naš odgovor na prijedlog indikativnih reformi je bio 22. siječanj 2024. godine. S obzirom na to da smo već u značajnom kašnjenju, dodatnog prostor za odgodu, a posebno u ovoj fazi procesa – nema“.

Podsjećanja radi, Krišto je u obavezi da o dinamici održavanja sjednica Radnog tima uime BiH informira Europsku komisiju, priopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

 

hms.ba / Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)