Južna Karolina/Zastupnički dom donosi zakon kojim se zabranjuje promjena spola djece

Vrijeme:1 min, 19 sec

 

Republikanci u Zastupničkom domu Južne Karoline u srijedu su Senatu proslijedili prijedlog zakona za zaštitu maloljetnika od destruktivnih transrodnih operacija i lijekova za ‘promjenu spola’. I druge savezne države krenule su u donošenje sličnih zakona unatoč neutemeljenim tvrdnjama zagovornika trans-ideologije da će novi zakoni naštetiti djeci.

Zastupnički dom Južne Karoline glasao je 82-23 za slanje zakona H 4624 Senatu.

„Danas zauzimamo stav za zaštitu naše djece, osiguravajući da ne budu izloženi nepovratnim medicinskim postupcima u dobi kada su najosjetljivija“, rekla je republikanska kongresnica Sylleste Davis.

Prema tekstu zakona, „liječnik ili drugi zdravstveni djelatnik ne smije se uključiti u pružanje ili izvođenje postupaka promjene spola osoba mlađih od 18 godina“. Liječnik koji prekrši zakon izvođenjem „operacije genitalne promjene spola… kriv je za nanošenje teške tjelesne ozljede djetetu”.

Catherine Gunsalus, predsjednica konzervativne udruge „Heritage Action“, pohvalila je usvajanje zakona u jučerašnjoj izjavi. „Djeca nisu društveni eksperimenti. Opasni hormonalni lijekovi i nepovratne operacije za djecu trebale bi biti ilegalne u Južnoj Karolini i svakoj drugoj saveznoj državi”, rekla je Gunsalus.

Trenutna verzija koju je usvojio Zastupnički dom „dopušta odborima za izdavanje medicinskih dozvola da discipliniraju zdravstvene radnike koji pružaju zabranjene tretmane promjene spola maloljetnicima“, ali „ne izlaže pružatelje zdravstvenih usluga kaznenoj odgovornosti kao u Floridi ili građanskoj odgovornosti kao u Georgiji“, navodi Associated Press.

Dvadeset i dvije savezne države dosad su donijeli mjere poput ovih u Južnoj Karolini za zaštitu djece od razornih učinaka hormonalnih lijekova i operacija za promjenu spola, što je u izravnoj suprotnosti s nastojanjima transrodnih aktivista i ljevičarskih organizacija koje nastoje nanijeti štetu mladima.

Izvor

vigilare.info / Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)