Pratitelji vrijeđaju Salaha zbog slike božićne jelke. Lovren: Poštujte ga!

Vrijeme:1 min, 11 sec

 

Zvijezda i krilni napadač Liverpoola i egipatske reprezentacije Mohamed Salah i ove godine je obilježio Božić. Za razliku od obiteljskih portreta koje je objavljivao ranije Salah je sada objavio samo fotografiju okićene jelke uz poruku: “Božić je doba godine kada se obitelji okupljaju i slave. S obzirom na smrt i razaranje u Gazi, ovaj Božić provodimo u tuzi i dijelimo bol s obiteljima koje su izgubile najmilije. Molim vas nemojte ih zaboraviti i naviknuti se na njihovu patnju. Sretan Božić.”

Dio Salahovih muslimanskih pratitelja na društvenim mrežama ponovno ga je napao jer obilježava kršćanski blagdan. Iako je dobio i pozitivnih komentara od ljudi svih vjeroispovijesti, priličan je broj i onih koji smatraju da obilježavanjem Božića izdaje svoju religiju, piše Index.hr.

Bili su suigrači tri godine

U obranu mu je stao bivši hrvatski reprezentativac Dejan Lovren koji je na Twitteru poručio: “Znam da Mo ima dobro srce, a to što objavljuje sliku jelke pokazuje koliko su njegovo srce i um otvoreni prema svim ljudima. Pokazuje ljubav prema ljudima koji nemaju obitelj u vremenu rata i mržnje. Njegova ljubav i snaga uvijek su ga činile posebnim, zato ga je Bog blagoslovio, zna da čini pravu stvar. Ne osuđujte ga, već poštujte. Mo, Bog te blagoslovio.”

Lovren je šest godina proveo igrajući za Liverpool, a od toga je tri godine dijelio svlačionicu sa Salahom s kojim je postao veliki prijatelj van terena.

 

hms.ba / Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)