PREDSJEDNIK RS DODIK/Bošnjački političari su poltroni Zapadu i SAD-u, pitaju ih što će učiniti kada smo na tragu kompromisa

Vrijeme:1 min, 28 sec

 

Bošnjački političari u Sarajevu su poltroni Zapadu i Americi, pa ga i ne čudi što se nisu oglasili o otvaranju pristupnih pregovora sa Ukrajinom, izjavio je danas predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Dodik je istaknuo kako je to nešto što su „veliki mislioci u Bruxellesu promišljali“, iako je BiH pojam stabilnosti u odnosu na Ukrajinu.

On smatra da je nekorektno što su otvoreni pregovori sa Ukrajinom čime su srušeni neki principi.

„Kada smo krenuli u taj proces i razgovarali u Bruxellesu i mnogim drugim mjestima, onda je rečeno da zemlja mora biti stabilna. Politička stabilnost je za BiH uvjet da se zatvori Ured OHR-a, ali i za dalje kretanje ka EU. Što od toga imate u Ukrajini? BiH je pojam stabilnosti u odnosu na Ukrajinu“, rekao je Dodik novinarima.

On je ocijenio da bošnjački političari iz Sarajeva nisu nikakvi partneri, nego samo dobri poltroni Zapadu i Americi jer će se ponašati onako kako im oni kažu.

„Nikada nećete dobiti njihov autentičan stav o nečemu. Ako je atmosfera da nekoga linčuju i ako im za to klimne glavom veleposlanik SAD u BiH, onda će ga politički linčovati. Za bilo što se uvijek traži suglasnost“, rekao je Dodik.

On je naveo da, ako se drži sastanak sa njima i dođe do nekog govora koji bi možda i bio dio kompromisa koji se mora učiniti, onda se traži pauza 10 minuta, zovu veleposlanstva telefonom pa pitaju što mogu ili ne. „Meni nije nikakvo čuđenje zato što oni se nisu oglasili“, rekao je Dodik.

Europsko vijeće donijelo je odluku da otvori pristupne pregovore s Ukrajinom i Moldavijom dok će sa BiH otvoriti pristupne pregovore kada bude postignut nužan stupanj stupanj usklađenosti sa kriterijima za članstvo, navodi se u zaključcima tog tijela.

 

hms.ba / Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)