UZ GRANICU S HRVATSKOM/Granična policija BiH i SIPA-a otkrili ileglne kampove s naoružanim migrantima

Vrijeme:48 sec

 

Granični policajci i pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) BiH uz granicu BiH s Hrvatskom pronašli su dva kampa ilegalnih migranata koji su uz sebe imali oružje i streljivo, potvrđeno je danas u sjedištu SIPA-e u Istočnom Sarajevu.

Kako se navodi u priopćenju, pretraga terena na području Donjeg Svilaja u blizini Save, nedaleko od graničnog prijelaza, provedena je noćas.

“Policajci su zatekli veći broj osoba iz migrantske populacije u dva improvizirana kampa, u kojima su pronašli određenu količinu vatrenog oružja i streljiva”, stoji u priopćenju.

Migranti su, kako se navodi, stavljeni pod nadzor, odnosno privedeni, a o svemu je informirano Tužiteljstvo BiH, koje će preuzeti istragu o ovom slučaju. SIPA također navodi da će policija nastaviti utvrđivati činjenice na terenu.

BiH je od početka godine suočena s povećanim priljevom ilegalnih migranata, a najveći broj put prema Hrvatskoj pokušava nastaviti preko Unsko-sanske županije, no dio njih to nastoji učiniti i preko rijeke Save.

 

hms.ba/ Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)