TIRANA/Kaos u albanskom parlamentu; aktivirali dimne bombe, prevrtali stolice

Vrijeme:53 sec

 

Albanska je oporba na jučerašnjoj plenarnoj sjednici uspjela blokirati rad parlamenta tako što su zapalili dimne bombe. Ovo je drug put da su zastupnici albanske Demokratske stranke u parlamentu zapalili dimne bombe, nakon što su prije dva tjedna na isti način blokirali raspravu o proračunu.

Plenarna sjednica, na kojoj su na dnevnom redu bili problemi građana, još je više aktualizirala probleme parlamentarnih stranaka, gdje oporba i dalje optužuje većinu da im je oduzela pravo parlamentarne istrage. Republička garda poduzela je više mjera kako bi spriječila da zastupnici unesu zapaljive predmete u dvoranu parlamenta, detaljno provjeravajući zastupnike.

Kontrola redara uspjela je spriječiti zastupnike od unošenja dobrog dijela dimnih bombi, prenosi albanski CNN, ali su Demokrati ipak uspjeli zapaliti njih četiri u dvorani. Socijalisti su pokušali pokazati odlučnost da nastave razgovore bez obzira na situaciju, što je, čini se, zabrinulo oporbu.

Na sredinu dvorane oporba je postavila barikadu od stolica, koju je, prema A2 CNN-u, zastupnik Flamur Noka pokušao zapaliti, što je rezultiralo prekidom rasprave. Postupci demokrata postali su predmetom intervencije policije.

 

hms.ba / Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)