PREDSJEDNIK HRVATSKE MILANOVIĆ/Status Hrvata u BiH reguliran je Daytonskim sporazumom, kojeg ne treba mjenjati

Vrijeme:1 min, 34 sec

 

“Status hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini je reguliran Daytonskim sporazumom, odnosno sporazumom o podjeli vlasti kojeg se treba držati, a ne filozofirati o tome kako ga treba mijenjati. Ne, ne treba ga mijenjati. Promjene Daytona nema bez naše suglasnosti. Ne može”, kazao je danas hrvatski predsjendik Zoran Milanović, objavio je glasnogovornik Ureda Predsjednika RH Nikola Jelić na svom profilu profilu na X-u.

Milanović je u petak posjetio Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u Opatiji i studentima održao predavanje o sigurnosnim izazovima koji stoje pred Hrvatskom i njihovom utjecaju na turizam.

Predsjednik Hrvatske usprotivio se i promijeni Ustava Europske unije.

“Pola Europskog parlamenta – među kojima i moji bivši suradnici – glasalo je za to da se ide u promjene Ustava EU, da se ukida princip jednoglasnosti prilikom donošenja nekih odluka u EU. To je originalno beogradsko-srpska Miloševićeva priča. To ne može”, zaključio je Milanović, objavljeno je na profilu glasnogovornika Ureda Predsjednika RH Nikole Jelića.

Milanović je danas također ocijenio kako “Hrvatska treba ulaziti u sukobe samo kad je njezina glava u opasnosti”. Naveo je da nestaje svijet kakav smo poznavali, s dugotrajnom američkom dominacijom, a novi sustav još nije nastao.

Što se tiče klimatskih promjena, hrvatski predsjednik je kazao da tu treba biti racionalan. Neki procesi se događaju, ali ne treba biti religiozno uključen u to i nema potrebe za hitnim i drastičnim koracima, ustvrdio je.

 

hms.ba / Hrvatsko nebo

Odgovori