GRADONAČELNICA SARAJEVA/Karić prijavila Kabirija FUP-u, zbog “prijetnji” da će joj “povijest suditi”

Vrijeme:1 min, 24 sec

 

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić Londrc obavijestila je javnost da je podnijela prijavu Federalnoj upravi policije (FUP) protiv protiv predsjednika M. T Abraham grupe, izvršnog direktora Aluminija, potpredsjednika Zrinjskog i izraelskog biznismena Amira Gross Kabirija.

Karić je, u objavi na Facebooku, navela kako je već nekoliko mjeseci žrtva konstantnog uznemiravanja od strane Kabirija.

– S pozicije gradonačelnice uradila sam sve što je u mojoj moći u borbi protiv svake vrste nasilja, posebno nad ženama, ali postala sam žrtva istog. Meta ovog čovjeka postala sam onog trenutka kada nisam dozvolila da se za potrebe obilježavanja Dana države Izrael prekrije ploča na Vijećnici te na još nekoliko zahtjeva koje sam smatrala provokativnim, iako sam sve ostalo bila spremna ustupiti – napisala je Karić.

Ističe da su “napadi Kabirija postali brutalniji kada je osudila ubijanje civila u Palestini, ali i, kako tvrdi, i u Izraelu”.

– Od toga dana Amir Gross Kabiri što javno, što tajno- u inbox mojih društvenih mreža šalje fotografije ubijene djece, optužuje me da podržavam Hamas, osuđuje moju osudu ubijanja nedužnih u Gazi.

Svojim objavama motivira i poziva svoje pristalice da rade isto što i on. Videa i fotografije brutalnih ubojstava i zlostavljanja dijeli i šalje meni osobno uz poruke koje sam shvatila kao prijetnju po sigurnost ne samo mene osobno, već i moje obitelji, poručujući mi u njima da će mi “povijest suditi vrlo brzo”, te da mi se moji stavovi “neće oprostiti”, itd.

Nisam imala namjeru reagirati na način na koji sam reagirala, ali nakon sve učestalijih poruka Kabirija osjećala sam se ugroženo, uplašeno, najviše za moje trogodišnje dijete, te sam podnijela prijavu. Pored prijave Federalnoj upravi policije, podnijet ću i tužbu za klevetu – poručila je Karić.

 

hms.ba / Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)