BRAVO,VATRENI!/Hrvatska s dva brza gola riješila Latviju, a sad po Euro na Maksimiru!

Vrijeme:3 min, 3 sec

 

Hrvatska reprezentacija slavila je s 2:0 protiv Armenije.

Nakon što nas je u subotu popodne razveselila Armenija uzevši bod Walesu, Hrvatska je pobijedila Latviju u gostima i tako došla na korak do izravnog plasmana na Euro. Njega će Vatreni morati potvrditi u utorak na Maksimiru protiv Armenije. Izravni prijenos je na Novoj TV i gol.hr-u od 20 sati.

Hrvatska će se plasirati na EURO ukoliko u utorak svlada Armeniju, no mogla bi završiti na drugom mjestu i u slučaju neuspjeha protiv Armenije. U tom slučaju Wales ne smije pobijediti Tursku u Cardiffu.

Ogled u Rigi bio je riješen nakon samo šesnaest minuta igre jer je toliko Hrvatskoj trebalo za dva pogotka. U sedmoj minuti Lovro Majer je zabio za 1-0, a u 16. je na 2-0 povećao povratnik nakon ozljede Andrej Kramarić.

Nije dugo trebalo Hrvatskoj za pogodak u Rigi, kao i na Rujevici Latvija je opet brzo kapitulirala. U sedmoj minuti je krenula akcija od Modrića, dok je potom Ivanušec pronašao Majera koji je pogodio suprotni kut domaćih vrata za 1-0 Hrvatske.

Gol Majera za 1:0

Nastavila je Hrvatska i nakon pogotka stiskati suparnika, napadati i tražiti drugi pogodak. U 12. minuti novi je pokušaj imao Majer, dok se u 16. minuti drugi put zatresla domaća mreža. Nisu uspjeli Latvijcu raščistiti situaciju u svom šesnaestercu, a onda je Kramarić potegnuo i pogodio za 2-0.

Ozbiljnih i konkretnih 15-ak minuta bili su dovoljni hrvatskim igračima za komotno vodstvo zbog čega su potom smirili igru, makar ni takva postavka nije promijenila odnos snaga na travnjaku. Latvija je i dalje bila bezidejna.

U 33. minuti je pokušao Budimir glavom, ali neprecizno, što je bila posljednja bolja šansa Hrvatske do kraja prvog poluvremena.

Gol Kramarića za 2:0

Sličnom akcijom je otvoren drugi dio, opet je glavom pucao Budimir, ali ni tom se prilikom rezultat nije promijenio. „Vatreni“ su, bilo je to vidljivo od trenutka kada su poveli 2-0, odlučili rutinski i na iskustvo privesti utakmicu kraju pa ni u drugom poluvremenu nisu forsirali treći pogodak niti su nizali prave šanse.

Zaprijetio je Šutalo u 65. minuti, ali je latvijski vratar Ozols vrlo dobro intervenirao. Uslijedio je potom udarac Majera iz slobodnog udarca pa šansa Pašalića, a istovremeno na drugoj strani travnjaka hrvatski vratar Livaković bio je posve bezaposlen.

Baturina i Marco Pašalić upisali debije

U finišu utakmice izbornik Zlatko Dalić u igru je poslao i debitante, Marca Pašalića i Martina Baturinu, a Hrvatska je u laganom ritmu sačuvala prednost i okrenula se dvoboju protiv Armenije idućeg tjedna. Mogao je premijeru u seniorskoj vrsti Marco Pašalić začiniti pogotkom, ali je u 90. minuti umjesto mreže naciljao okvir vrata.

Stanje na ljestvici prije posljednjeg kola je takvo da je Turska i dalje prva sa 16 bodova, a ta je reprezentacija i ranije osigurala prolaz na Euro.

Sada je Hrvatska ozbiljno zakoračila prema drugom mjestu i direktnom plasmanu na Euru. Ima 13 bodova, odnosno, dva boda više od Walesa uoči posljednjih utakmica. Hrvatska opet sve ima u svojim rukama i domaćom pobjedom protiv Armenije, u utorak 21. studenoga, osigurava drugo mjesto i plasman u Njemačku. Istog dana Wales pred svojim navijačima igra protiv Turske.

LATVIJA – HRVATSKA 0-2 (0-2)

Strijelci: 0-1 Majer (7), 0-2 Kramarić (16)

Stadion Skonto. Sudac: Urs Schnyder (Švicarska)

LATVIJA: Ozols – Savalnieks, Černomordijs, Balodis, Ciganiks – Tobers, Saveljevs – Jaunzems (od 89. Jurkovskis), Ilkaunieks, Daškevičs (od 89. Zelenkovs) – Uldrikis (od 83. Krollis).

HRVATSKA: Livaković – Stanišić, Šutalo, Erlić, Gvardiol – Modrić (od 86. Baturina), Brozović – Majer, Kramarić (od 80. Marco Pašalić), Ivanušec (od 61. Mario Pašalić) – Budimir.

Žuti kartoni: Tobers, Saveljevs (Latvija), – (Hrvatska)

Tablice omogućuje Sofascore
gol.hr / Hrvatsko nebo

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)