PREDSJEDNIK RS/Dodik ne razumije što Bošnjaci imaju sa ZAVNOBIH-om: Muslimani su tada bili u ustaškoj vojsci

Vrijeme:2 min, 8 sec

 

BiH nema “dan državnosti” jer ne postoji ni jedna odluka daytonskih institucija kojom je to utvrđeno. Postoje laži o tome, kao što je lažna i BiH – naveo je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Dodik je istaknuo da to što BiH slavi izmišljeno u glavama muslimanskih političara, koji samouvjereno, što je svojstveno njima, na lažima pokušavaju izgraditi priču o obilježavanju komunističkog događaja iz Drugog svjetskog rata u Mrkonjić Gradu kao “danu državnosti”.

– U tom razdoblju većina muslimana bila je u ustaškoj vojsci i u Handžar diviziji, dok je većina Srba bila na strani partizana, boreći se protiv nacista i ustaša, gdje su bili muslimani iz BiH? Čovjek se mora upitati – što slavite? Zašto živite u vlastitim lažima? U tom razdoblju, na tom događaju u Mrkonjić Gradu muslimani nisu ni bili jer su bili na strani nacista. Taj događaj na koji se danas pozivate organizirali su zabludni Srbi, komunisti, i tamo tad nije bilo muslimana – Bošnjaka – napisao je Dodik na društvenoj mreži X, prenosi RTRS.

Dodik ih pita “zašto obilježavate ZAVNOBiH, a ne i AVNOЈ?”

– Kako je moguće da prvi slavite, a drugi negirate. Prestanite već jednom lagati, prvo sebe, a onda i druge. Lažete i kad se pozivate na Aliju Izetbegovića, koji je 1991. godine odbacio isti taj ZAVNOBiH i prvi je formirao nacionalnu muslimansku stranku da bi napravio muslimansku BiH, onakvu o kakvoj je pisao u Islamskoj deklaraciji. Tu nećete naći da piše o ZAVNOBiH – istakao je Dodik.

Upitao je “zar stvarno mislite da je moguće da tu vašu zabludu i propagandu možete isporučiti kao trik i da on uspije?”.

– Vidim da mislite da vam to uspijeva. Kad spominjete ZAVNOBiH, ne spominjete da je Alija Izetbegović bio pripadnik “Mladih muslimana”, za koje neki smatraju da je teroristička organizacija, te da je bio pripadnik Handžar divizije, koja je bila pod izravnim Hitlerovim zapovjedništvom. Toga svega nema u ZAVNOBiH ili ja to nisam našao da pročitam. Što onda slavite, ljudi? Јedini odgovor je da slavite srpsko zabludno okupljanje u Mrkonjić Gradu – naglasio je Dodik.

Istaknuo je da ni jednom odlukom u daytonskoj BiH nije utvrđeno da se obilježava “dan državnosti”, jer on ne postoji, što znači da ne postoji BiH koja ima “dan državnosti”.

– Povjesničar Bećirović je zabludni sin svoje fantazmagorije. Onako rumen u licu, šepuri se i prodaje vlastitom narodu narativ za koji zna da je laž. I tko vam može pomoći? Nitko! I opet priča da, eto, brani BiH. U stvari brani svoju zabludu o BiH. Nitko mu ne brani da ostane i živi u toj svojoj zabludi – poručio je Dodik.

 

hms.ba / Hrvatsko nebo

Facebook komentari

komentara

Odgovori