Hrgović i Joshua borit će se za svjetsku titulu?

Vrijeme:1 min, 59 sec

 

Podsjetimo, Hrgović je opet preskočen iako je obavezni izazivač za IBF-ovu titulu.

Anthony Joshua (34) želi se boriti u prosincu ili siječnju. S obzirom na to da je pomaknut njegov meč s Deontayem Wilderom (38), britanski borac traži novog protivnika. Promotor Eddie Hearn u razgovoru za Boxing Social potvrdio je kako je Filip Hrgović (31) kandidat za meč s Joshuom.

“Ne želim sada pričati o borbi s Wilderom, no vjerujem da će ona biti u ožujku ili travnju. Mislim da će se Joshua boriti u siječnju. Ljudi uvijek traže neka imena, pa recimo da bi to mogli biti Hrgović, Otto Wallin i Agit Kabayel. Zasad nismo službeno nikoga pitali za borbu 23. prosinca, no ako se pregovori ubrzaju, možemo dogovoriti meč na taj datum”, otkrio je Hearn.

Hrgović je obavezni izazivač za IBF-ovu titulu

Podsjetimo, Hrgović je opet preskočen iako je obavezni izazivač za IBF-ovu titulu. Dogovorena je borba stoljeća između Tysona Furyja (35) i Oleksandra Usika (36) za ujedinjenje titula u teškoj kategoriji, koja bi se trebala održati početkom 2024, piše index.hr.

Hrgović, kao obvezni IBF-ov izazivač, trebao je biti sljedeći na redu za borbu za svjetske titule protiv Usika, prvaka prema WBA-u, IBF-u, WBO-u, IBO-u i Ringu.

Sada je u igri opcija da se neporaženi hrvatski boksač bori za privremenu titulu prvaka. IBF je donio odluku da se pobjednik borbe Fury-Usik bori protiv Hrgovića, ali kako su oni dogovorili i revanš, jasno je da se ne planiraju boriti protiv Hrvata. Tako će pojas ostati upražnjen i Hrgović će dobiti priliku osvojiti ga. A to bi moglo biti protiv Joshue.

Hrgović s Joshuom ili Wallinom?

Hrgoviću je istekao je ugovor s promotorskom kućom Wasserman Boxing i kopromotorom Hearnom. O toj je situaciji Hearn govorio za Boxing News potvrdivši kako traju pregovori o produljenju suradnje. “Hrgović je u dobroj poziciji s IBF-om. Promovirali smo njegovu borbu s Demseyjem McKeanom. Volimo Hrgovića i nadamo se da ćemo produljiti ugovor”, rekao je Hearn.

Poznati promotor ranije je rekao kako bi se Hrgović za privremenu IBF-ovu titulu mogao boriti upravo s Wallinom, što je još jedna u nizu opcija. “Razgovaramo s Wallinom. Voljeli bismo upariti Hrgovića i njega. Vjerujem da bi to bilo za IBF-ovu svjetsku titulu, vjerojatno u ožujku, a onda bi se Joshua mogao boriti s pobjednikom”, objasnio je Hearn.

 

Vrisak.info / Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)