Penava: HOS-ovci na čelu Kolone sjećanja – tko ima nešto protiv, ne treba dolaziti

Vrijeme:1 min, 40 sec

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava najavio je u petak da će ove godine Kolonu sjećanja prevoditi pripadnici HOS-a i poručio “svima onima koji imaju nešto protiv HOS-a” da ne trebaju dolaziti 18. studenoga na obilježavanje stradanja Vukovara u Domovinskom ratu.

“Zašto ove godine ističemo HOS? Zato što smo, kao i svake godine, čvrsto iza svakog pojedinca i postrojbe koji su branili Vukovar i Hrvatsku, a vidimo kakvi pritisci i trendovi su na snazi u Hrvatskoj pa smo se tome odlučili oduprijeti”, kaže Penava. Poručio je kako Vukovar neće biti mjestom gdje će se omalovažavati vrijednosti Domovinskog rata, kao ni uloga bilo koje hrvatske postrojbe koja je branila Vukovar.

Penava je poručio da ne dolaze u Vukovar i “svi članovi političkih stranaka kojima se ne sviđa i koji ne poštuju Domovinski rat i HOS”, kao i oni kojima se možda ne sviđa “Za dom spremni” u HOS-ovu grbu.

Rekao je kako istu poruku ima i za veleposlanike, koji koji bi Hrvatskoj određivali koje vrijednosti treba poštivati, kao za i suce, državne odvjetnike, policajce i novinare koji imaju nešto protiv HOS-a ili bilo koje druge postrojbe iz Domovinskog rata.

“Ja vas molim nemojte dolaziti u Vukovar”, poručio je Penava.

Predstavljen je i plakat ovogodišnjeg obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara, kojim dominira geslo obilježavanja uz ime grada Vukovara i HOS-a.

 

tportal.hr/Hrvatsko nebo

 

Odgovori