Janez Janša: Vrag je odnio šalu. Naoružajte se. Legalno.

Vrijeme:4 min, 7 sec

 

Poznati slovenski političar, još iz razdoblja pred osamostaljenje Slovenije i Hrvatske, nacionalno-desne orijentacije, bivši predsjednik vlade, Janez Janša iznio je u nedjelju na svom postu na mreži X (Twitter) poraznu kritiku ponašanja aktualnih vlasti prema masovnim ilegalnim migrantima te sunarodnjake pozvao da se legalno naoružaju kako bi u slučaju nužde imali veće izglede zaštitili sebe i svoje obitelji. Prenosimo u cijelosti njegovo obraćanje Slovencima, u prijevodu na hrvatski, s umetnutim objašnjenjima o nekim osobama i pojmovima koje spominje.

 

„Vrag je odnio šalu. Naoružajte se. Legalno.

Hvala svima koji su poziv raširili. I onima koji su ga raširili nehotice. Mislim na radikalizirane medijske zvijezde koje su u doba kovida svakodnevno pozivale na nezakonito postupanje ili promovirale one zvijezde koje su to činile, a sada su zgrožene kada tko pravočasno upozorava na opasnost i poziva na zakonito postupanje.

Poziv su pametni razumjeli. Pametni i odgovorni poštovat će ga. A ostali će vjerovati Golobu [Robertu, predsjedniku vlade, od 1. lipnja 2022.; u siječnju te godine preuzeo je malu izvanparlamentarnu Stranku zelenih akcija i preimenovao ju u Slobodarski pokret, a već 24. travnja 2022., na parlamentarnim izborima Slobodarski pokret osvojio je 41 mjesto u Državnom zboru (saboru) s 90 mjesta], Poklukaru [Boštjanu, ministru unutarnjih poslova] i Šarcu (Marjanu, ministri obrane], ili čak Jenullu, Kovačevi, Mukiju in paradama “ponosa”) da su sposobni čuvati Sloveniju te i njih osobno zaštititi u slučaju terorističkih napada.

To je nešto slično kao da smo godine 1991. vjerovali kako će Skolč [Marjan, prethodnik Janeza Drnovšeka na čelu Liberalne stranke], Jakić i Aksentijević [Jože i Milan, generali JNA] zaštititi Sloveniju od agresije JNA.

Riječ je naime o dužnosnicima aktualne @vladaRS koji još od lipnja ignoriraju pozive @strankaSDS [Janšina stranka] da sazovu Vijeće za nacionalnu sigurnosti, gdje bi se razmatrale mjere za obuzdavanje ilegalnih migracija i upravljanje sigurnosnim rizicima. Porušili su ogradu [na granici s Hrvatskom] pa tako sada, kada u panici opet uvode nadzor na granici sa susjednim zemljama [Hrvatskom i Mađarskom] (još do jučer Golub je tvrdio da takav nadzor nije ni od kakve pomoći], [time] samo preusmjerujući kretanje ilegalaca s cesta na kolne putove.

Predsjednik vlade Golob nedavno je čak izjavio da je jedino rješenje za problem ilegalnih migracija to da ih pretvorimo u – legalne!!! Migranti su ga razumjeli slično kao godine 2015. izjavu Angele Merkel da su u Njemačkoj dobrodošli.

A ministar Poklukar izjavio je prije nekoliko dana da je  @policija_si  dokazala svoju sposobnost time što je ljetos u postupku dobivanja azila u Sloveniji procesirala već više od 40.000 ilegalnih migranata!!!???  Ne spriječila, nego omogućila!!!

A aktualni ministar obrane svoj resor ionako vodi kao reality show. Ujedno aktualna Golobova @vladaRS bogato financira tzv. nevladine aktiviste, koji su na nedavnom okupljanju u Ljubljani izravno pozivali na uništenje države Izrael, a “nevjernicima” prijetili “svetim” ratom.

Vjerujemo da bi slovenski policajce radije sprječavali ilegalne migracije nego igrali ulogu taksista do domova za azilante. No kao što kaže afrička izreka: Vojska lavova koju vodi slon bit će uvijek poražena od vojske slonova koju vodi lav.

Minister Poklukar nije sposoban postaviti ni policijske postaje u Ivančnoj Gorici, zato si moraju ljudi u Suhoj Krajini [ Suhoj Kranjskoj, nasuprot hrvatskom Žumberku] uspostavljati seoske straže.

Svijet se je tijekom posljednjeg desetljeća promijenio. V euroatlantskom prostoru uglavnom na lošije. Zapadna civilizacija doista je potkopana iznutra u svojim vrijednosnim temeljima. Nekažnjeno zlo iz Moskve ponovno fizički ugrožava naše istočno susjedstvo. Pritisak mnoštvenih nezakonitih migracija korjenito razgrađuje postojeći način života u EU-u i ojačava militantne, proto-terorističke [terorističke u zametku] jezgre po europskim metropolama. Nekoć sigurna i cvatuća mjesta bilježe neslućeno povećanje kriminala. Među njih na žalost pripada i Ljubljana.

Pri posljednjem prodoru palestinskih terorista (nekoć u SFRJ masovno su ih vježbali u Pančevu [gradu u Srbiji] u Izrael ponovno se je potvrdilo kako je važno da je narod na zakonit i uređen način dobro naoružan. Naoružani pojedinci u kibucima na više mjesta spriječili su još veće pomore žena i djece.

U čovjekovoj je naravi nadati se dobru te rado previđati zloslutne znakove nadolazećih prijetnji. Tako je u siječnju 1991. svega 15% anketiranih odgovorilo da zasigurno očekuju oružani napad JNA pri proglašenju samostalne slovenske države. Najviši ljevičarski dužnosnici potpisivali su se pod peticiju protiv @Slovenskavojska. I to dok su svi znakovi govori da će nas JNA napasti i da trebamo vojsku ako želimo ispuniti plebiscitarno izraženu volju naroda.

I danas je pismenima razvidno u najmanju ruku troje:

  1. Da možemo s velikom vjerojatnošću očekivati zaoštravanje sigurnosnih prilika
  2. Da sadašnja garnitura na vlasti nije ni izdaleka sposobna za pravočasne ocjene, priprave i postupanja
  3. Da stoga svatko ima pravo i da je dužan za zaštitu svoje obitelji i države učiniti sve što je u okviru ustavnoga reda moguće.

Zato: Vrag je odnio šalu. Naoružajte se. Legalno.

Povezano:

Božinović: Migracije će odrediti budućnost europskog načina života

Iz stranih medija/Le Figaro: Silan migracijski pritisak na EU; na Balkanskoj ruti ni svaki deseti migrant – žena!

 

@JJansaSDS/X/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)