Kardinal Pizzaballa uputio videoporuku mladima u Svetoj Zemlji: Ujedinimo se u molitvi

Vrijeme:1 min, 36 sec

Jeruzalemski patrijarh Pierbattista Pizzaballa u videoporuci upućenoj mladima rekao je da molitva neće promijeniti situaciju, ali da može unijeti Isusovu prisutnost u naše živote.

Nakon što je u utorak, 17. listopada pozvao na dan molitve i posta za mir u Svetoj zemlji, kardinal Pierbattista Pizzaballa uputio je videoporuku mladima Palestine, Galileje i Jordana u kojoj je naglasio kako je molitva u jeku izraelsko-palestinskog sukoba ključna, piše Aleteia.

Kardinal Pizzaballa, odgovoran za latinske katolike u Izraelu, palestinskom području, Jordanu i Cipru, poručio je u videu mladima da u teškim vremenima ljudi žele znati da im je netko blizak.

“Dolazim vam teška srca, kao i svi, jer živimo u vrlo teškim i strašnim danima mržnje, nasilja i rata. U ovom trenutku trebamo biti ujedinjeni, prije svega, u molitvi. Kada živimo u teškom trenutku, prvo što trebamo i tražimo jest osjetiti da nam je netko blizak. Ako je Isus uistinu prisutan u našem životu, sada ga želimo osjetiti vrlo blizu. Molitva je instrument koji ga čini nama bliskim”, kazao je kardinal Pizzaballa.

Molitva, kazao je kardinal, neće promijeniti ovu užasnu situaciju, ali dat će svjetlo našim srcima i očima, pa da ovu situaciju, umjesto očima mržnje sagledamo kao ljudska bića i kršćani – srcem.

Ako je Isus uistinu prisutan u našem životu, sada ga želimo osjetiti vrlo blizu. Molitva je instrument koji ga čini nama bliskim.

Svi zajedno možemo raditi za dobrobit naše zajednice i naše voljene Svete zemlje ujedinjeni kao kršćani u molitvi, zaključio je.

Podsjetimo, Pizzaballa je postao kardinal prije samo nekoliko dana, na konzistoriju u subotu, 30. rujna. U rodnu Italiju kada je Hamas napao južni Izrael u subotu, 7. listopada.

Pozvao je na dan molitve zajedno s drugim kršćanskim vođama u Svetoj zemlji. Također, rekao je da je voljan postati taocem u zamjenu za izraelsku djecu koju je zatočila palestinska islamistička militantna skupina Hamas.

https://hms.ba/izraelska-vojska-zavrsila-pripreme-za-kopnenu-operaciju-u-gazi/

 

hkm.hr/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)