BJESNI RAT/Potresne priče djevojka na suprotnim stranama sukoba: ‘Više nemam ni suza, ne mogu plakati

Vrijeme:1 min, 51 sec

 

Izraelka Gaya Calderon (21) kazala je kako je cijela njezina obitelj nestala nakon napada Hamasa na njihov dom u kibucu Nir Oz, a Plestia Alaqada (22) iz Gaze posljednjih dana svjedočila žestokim zračnim napadima

Niti jedno mjesto nije sigurno. Evakuirala sam se tri puta od jučer”, rekla je djevojka koja snima izvještaje o životu pod bombardiranjem i objavljuje ih na svom Instagramu. Nakon što je pogođen njezin stambeni blok, sklonila se kod prijatelja, no tada su dobili informaciju da će i to područje biti meta. Nakon kratkog boravka u bolnici, gdje je napunila mobitel, uputila se na iduću lokaciju kako bi se sklonila s novinarima, navodi Reuters.

“Tek jučer sam shvatila što mi je moj djed govorio o 1948. i ‘Nakbi’. Kada sam slušala priče o tome, nisam razumjela. Imam 22 godine i jučer sam u potpunosti shvatila ‘Nakbu'”, istaknula je. Pokazala je, između ostaloga, dim koji ulazi u domove, ali i istaknula kako nemaju električne energije.

Druga djevojka, Izraelka Gaya Calderon (21), kazala je kako je cijela njezina obitelj nestala nakon napada Hamasa na njihov dom u kibucu Nir Oz. Na društvenim mrežama pojavila se snimka koja prikazuje njezina 12-godišnjeg brata Ereza kojeg odvode naoružani napadači. U obiteljskoj grupi za dopisivanje tada je vidjela da je njezina mlađa sestra napisala: “Mama, volim te”. Shvatila je da se 16-godišnjakinja oprašta.

“Nikad se nisam ovako osjećala. Više nemam ni suza, ne mogu više plakati koliko sam već plakala”, kazala je djevojka te istaknula kako se nada su članovi njezine obitelji zajedno kako bi štitili jedni druge.

“Ne želim to reći, ali podsjeća me na holokaust”, rekla je o trenutnoj situaciji. Ističe kako joj nije važno što im je dom spaljen, samo želi da joj se obitelj vrati.
hms.ba / Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)