Službena primopredaja prvog višenamjenskog borbenog aviona Rafale u Francuskoj

Vrijeme:52 sec

 

Primopredaja prvog Rafaela

Svečanoj ceremoniji u bazi francuskog ratnog zrakoplovstva Mont-de-Marsan nazočit će ministar Rafalobrane Mario Banožić uz izaslanstvo Vlade RH i Hrvatske vojske

Službena ceremonija primopredaje prvog višenamjenskog borbenog aviona Rafale, odnosno prijenos vlasništva između Republike Francuske i Republike Hrvatske, održat će se u ponedjeljak 2. listopada 2023. u Francuskoj.

Svečanoj ceremoniji u bazi francuskog ratnog zrakoplovstva Mont-de-Marsan nazočit će ministar obrane Mario Banožić zajedno s predstojnikom Ureda predsjednika Vlade Zvonimirom Frka-Petešićem i potpredsjednikom Vlade i ministrom hrvatskih branitelja Tomom Medvedom te izaslanstvom Oružanih snaga Republike Hrvatske na čelu s načelnikom Glavnog stožera OS RH admiralom Robertom Hranjem.

Riječ je o prvom od 12 aviona Rafale, dvomotornom višeenamjenskom borbenom avionu 4.5+ generacije francuskog proizvođača Dassault Aviation, koje Republika Hrvatska nabavlja od Republike Francuske za potrebe Hrvatskog ratnog zrakoplovstva.

Nakon službene ceremonije prijema aviona Rafale u Francuskoj, hrvatski piloti preletjet će u Centar za obuku Bordeaux gdje će se provoditi daljnja obuka djelatnika zrakoplovno tehničke službe i pilota Hrvatskog ratnog zrakoplovstva.

 

hkv.hr / Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)