Dalić šokiran/”Ova me vijest jako pogodila, ali siguran sam da ide na Euro”

Vrijeme:2 min, 32 sec

 

Nakon teško ozljede Ivana Perišića na treningu Tottenhama HNS se oglasio priopćenjem za javnost.

Hrvatski reprezentativac Ivan Perišić teško se ozlijedio na treningu Tottenhama i mora na operaciju križnih ligamenata, što znači da ga čeka dugotrajan oporavak, a možda mu je upitan i nastup na Euru 2024.

HNS se oglasio priopćenjem koje prenosimo u cijelosti:

“Dokapetan hrvatske reprezentacije Ivan Perišić zadobio je tešku ozljedu koljena na treningu Tottenhama te ga sada čekaju operacija i višemjesečni oporavak.

Sjajni krilni napadač Vatrenih ozlijedio je koljeno pri kraju treninga koji je u utorak imao s Tottenhamom. Naknadne pretrage pokazale su da se radi o težoj ozljedi u kojoj je stradao prednji križni ligament.

Ispred Perišića je sada operacija, nakon koje slijedi višemjesečni oporavak. Medicinska služba hrvatske reprezentacije u kontaktu je s Perišićem i liječnicima Tottenhama.

Poruke podrške Perišiću su uputili predsjednik HNS-a Marijan Kustić i izbornik Zlatko Dalić”, stoji u priopćenju.

Dalić i Kustić izrazili podršku Perišiću

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić i izbornik hrvatske reprezentacije Zlatko Dalić izrazili su maksimalnu podršku reprezentativcu Ivanu Perišiću nakon vijesti o ozljedi koljena.

“Ivan je jedan od najboljih igrača naše reprezentacije već desetak godina te jedan od lidera i ključnih igrača reprezentacije tijekom mog mandata, pa me ova vijest jako pogodila i rastužila. Sigurno da će nam njegov izostanak biti velik hendikep u nastavku kvalifikacija, vidjeli smo i u ove dvije utakmice u rujnu u koliko je dobroj formi i koliko je važan za nas. No duboko vjerujem da će Ivan biti s nama na Euru idućeg ljeta, koji moramo izboriti i zbog njega. Čuo sam se s njim i osjetio njegov optimizam i čvrstu volju da do Eura bude spreman, a poznavajući njegovu predanost i fizičke kapacitete, uvjeren sam da će odraditi vrhunski oporavak te do lipnja doći do željene forme. Ne mogu i ne želim zamisliti našu reprezentaciju bez Ivana, svi smo uz njega i jako se radujemo vidjeti ga opet u reprezentativnom okruženju. Želim mu uspješnu operaciju, potom kvalitetan oporavak i povratak na travnjak kako bi činio ono što najbolje zna – predvodio Hrvatsku do velikih pobjeda”, izjavio je izbornik Zlatko Dalić.

Riječi podrške dokapetanu hrvatske reprezentacije uputio je i predsjednik Saveza Marijan Kustić:

“Sve nas je ražalostila ova vijest o Ivanovoj ozljedi koljena, prvenstveno zbog njega jer smo svi vidjeli protiv Latvije i Armenije u koliko je dobroj formi i s koliko žara, želje i motiva još uvijek nastupa za hrvatsku reprezentaciju. No ohrabruje me njegov pozitivan i odlučan stav, a znamo svi koliko pažljivo i predano radi na svojoj fizičkoj pripremljenosti te nema sumnje da će maksimalno kvalitetno odraditi oporavak. Stoga duboko vjerujem da će potpuno zdrav i u pravoj formi dočekati Euro te da će u Njemačkoj biti jedan od igračkih i karakternih lidera naše ekipe, kao što je proteklih desetak godina. Ivan može računati na maksimalnu podršku Saveza tijekom svog oporavka, znam da je cijela reprezentacija uz njega i da jedva čekamo da opet bude s nama. Od sveg srca želim mu uspješnu operaciju te jednako uspješan oporavak.

 

gol.hr / Šport/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)