DANI VATRENIH/HRVATSKA – LATVIJA Prijenos utakmice na Novoj TV i gol.hr-u, Modrić u najdražem dresu

Vrijeme:2 min, 8 sec

 

U petak Hrvatska i Latvija igraju uz prijenos na Novoj TV i gol.hr-u.

Nakon lipanjskog finala Lige nacija hrvatska reprezentacija nastavlja s kvalifikacijama za Euro 2024. Vatreni u petak igraju protiv Latvije u Rijeci, dok u ponedjeljak gostuju kod Armenije.

Obje utakmice počinju u 20.45 uz izravan prijenos na Novoj TV i gol.hr. Već od 20 sati možete pratiti našu specijalnu emisiju s gostima i analizama u studiju Nove TV.

Hrvatska je ove godine ostvarila još jedan veliki uspjeh ove čudesne generacije. Nakon srebra i bronce sa svjetskih prvenstava, Vatreni su igrali novo finale, ovaj puta Lige nacija.

Ove jeseni na rasporedu je završnica kvalifikacija za Euro 2024. koji će se održati u Njemačkoj. Hrvatska se nalazi u dobroj poziciji za izravan plasman, a to treba potvrditi s dvije očekivane pobjede u rujnu.

Hrvatska po svih šest bodova

Vatreni su zbog obaveza u Ligi nacija dosad odigrali tek dva kola. Prvo nas je malo šokirao onaj remi protiv Walesa u Splitu, ali je brzo sve popravljeno velikom pobjedom kod glavnog konkurenta za prvo mjesto u skupini D, Turskoj.

Vodeći Turci imaju dvije utakmice više pa ćemo s njima izravnati račune u narednim mjesecima kada ćemo nadoknaditi utakmice zaostatka. Za prvo mjesto bi ipak trebalo upisati šest bodova protiv Latvije i Armenije iako gostovanje u Erevanu neće biti nimalo lak zadatak ovog ponedjeljka.

”Pred nama su dvije utakmice koje bi trebale biti lagane na papiru, ali ne smijemo tako misliti. Moramo biti ozbiljni, ići korak po korak. Ono što moramo se dobro pripremiti, ne bih htio da olako shvatimo protivnike, svaki bod nam je bitan za Euro, svaka pobjeda je važna”, rekao je izbornik Zlatko Dalić na okupljanju.

No barem na Rujevici ne bi trebalo biti nikakvih problema. Izbornik Zlatko Dalić na raspolaganju ima sve igrače i sve osim, možda i uvjerljivije pobjede, bila bi neugodna senzacija. Male su šanse za to, jer Vatreni su uistinu veliki favoriti protiv jedne od najslabijih europskih reprezentacija i autsajdera u našoj skupini.

Modrić s Vatrenima

Priliku za nešto više nogometa dobit će Luka Modrić kojem ne cvjetaju ruže u Realu po pitanju minutaže. Zato je tu Hrvatska i najdraži dres u kojem će i dalje igrati.

”On ima veliki motiv da nastavi i da vodi Hrvatsku na Euru. Moramo biti sretni da je Luka tu, da je Perišić tu, Vida, Brozović. Oni ne igraju zbog starih zasluga, zadužili su reprezentaciju. I dalje su najkvalitetniji na tim pozicijama. Dok je Luka tu, bit će maksimalno unutra”, poručio je izbornik.

Tablice omogućuje Sofascore

gol.hr / Šport/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)