Komšić obmanuo Ukrajince noseći simbole i obilježja koje su Bošnjaci koristili u ratu

Vrijeme:1 min, 52 sec

 

KLUB HRVATSKOG NARODA U DOMU NARODA PARLAMENTA FBIH

Nastavak politike lažnog predstavljanja, podvaljivanja i sramoćenja institucija Bosne i Hercegovine dogodio se ponovno kada je Željko Komšić, izabran bošnjačkim glasovima na mjesto hrvatskog člana Predsjedništva BiH, o trošku građana BiH, navodno u ime Predsjedništva BiH, otišao u posjet Ukrajini, stoji u reakciji Kluba hrvatskog naroda u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

U reakciji je istaknuto da je, zanemarujući kako Bosna i Hercegovina od 19. svibnja 1998. ima jednu zastavu i jedan grb pod kojim djeluju predstavnici BiH na državnoj razini, ovaj kradljivac hrvatske pozicije političkog predstavljanja ovaj put obmanuo i napaćeni ukrajinski narod i predsjednika Ukrajine svojim znakom ljiljana tijekom službene posjete.

-Postavlja se pitanje koga taj čovjek predstavlja, zašto na službenoj posjeti Predsjedništva, kako su to priopćili javnosti, nosi neko obilježje koje se isključivo veže za simbole i ratne zastave koje su koristili Bošnjaci u ratu. Čiji je on član Predsjedništva i zašto narušava procese pomirenja i normalnog funkcioniranja BiH, istaknuto je u reakciji Kluba hrvatskog naroda u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH.

Odavno je Željko Komšić, bez ikakve sumnje, kako se dodaje u reakciji, pokazao da je izgubio sposobnost poštivanja ustavnog poretka ove zemlje i istovremeno potvrdio svoju spremnost i namjere na kršenje Daytonskog sporazuma za mir u BiH, Ustava Federacije Bosne i Hercegovine i Ustava Bosne i Hercegovine, kao i na nepoštivanje vladavine prava.

-Njegova pojavljivanja u javnosti s obilježjima koja uzrokuju ponovne sukobe i nemogućnost uspostave normalne BiH kao i javna obraćanja su podrivali Ustav BiH, obeščastila cjelokupno Predsjedništvo Bosne i Hercegovine, a naročito dužnost hrvatskog člana Predsjedništva BiH. U svojstvu člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Željko Komšić je imao zakonsku i moralnu obvezu promovirati stabilnost i pomirenje. Međutim, ovakav član Predsjedništva BiH u kontinuitetu podriva postignuti napredak prikazujući BiH kao nemogućom državom. U jednom pristojnom društvu nema mjesta za neodgovornu vanjsku politiku, narušavanje institucija BiH te politiku lažnog predstavljanja koja znači izdaju najboljih interesa onih koji su, na žalost, bili navedeni da mu ukažu svoje povjerenje. Pozivamo nadležne institucije i Ured visokog predstavnika da poduzmu odgovarajuće mjere u cilju zaštite ustavnog poretka i sprječavanja narušavanja ugleda Bosne i Hercegovine, zaključeno je u reakciji kluba hrvatskog naroda u Domu naroda Parlamenta FBiH.

 

hms.ba / Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)