PLENKOVIĆ RAZGOVARAO S MITSOTAKISEM / Vlada Hrvatske najoštrije osudila navijačke nerede u Ateni i izrazila sućut obitelji ubijengo grčkog navijača

Vrijeme:1 min, 21 sec

 

Hrvatska Vlada najoštrije je osudila navijačke nerede, nasilje i huliganizam u Ateni koji su doveli do tragičnog gubitka života jednog grčkog navijača. U priopćenju Vlade Hrvatske izražena je najdublja sućut obitelji preminulog mladića.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković nazvao je grčkog premijera Kirijakosa Mitsotakisa te mu izrazio sućute i osudio nasilje.

– Ovakvo navijačko ponašanje predstavlja negaciju sporta, koji promiče fair-play, toleranciju i respekt sportaša. Umjesto održavanja kvalifikacijske utakmice za najelitnije nogometno natjecanje Ligu prvaka, između hrvatskog i grčkog prvaka, GNK Dinama i AEK-a, svjedočimo stravičnim scenama iz Atene gdje dio navijača čini štetu hrvatskom nogometu. Ujedno, onemogućavaju sve druge navijače koji u pristojnom i civiliziranom ozračju žele pratiti nastupe hrvatskih klubova i Hrvatske nogometne reprezentacije – navodi se u priopćenju.

Plenković očekuju da se istraže sve okolnosti i sankcioniraju odgovorni za navijačke obračune te smrt i ozljeđivanje drugih navijača.

Navedeno je također da je Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Ateni u stalnom kontaktu s grčkim vlastima, a u vezi s 80-ak privedenih hrvatskih državljana.

Utakmica trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona između AEK-a i Dinama Zagreb, predviđena za 8. kolovoza, odgođena je prema odluci Europske nogometne federacije (UEFA).

Do ovakve odluke UEFA-e došlo je zbog sinoćnjeg sukoba grčkih i hrvatskih huligana u Ateni u kojima je ubijen 29-godišnji navijač AEK-a.

Kako hrvatski mediji navode prema posljednjim informacijama, šest osoba je završilo u bolnici, a 96 ih je uhićeno, od čega 82 državljanina Hrvatske.

Unatoč zabrani prisustva gostujućih navijača na utakmicama trećeg pretkola Lige prvaka između hrvatskog šampiona Dinama i grčkog AEK-a, dio navijača zagrebačkog kluba doputovao je u Atenu.

 

hms.ba / Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)