BIVŠI AMERIČKI PREDSJEDNIK / Stigle nove optužbe na Trumpov račun zbog zadržavanja povjerljivih dokumenata

Vrijeme:1 min, 9 sec

 

Donald Trump je naredio zaposlenima u svom odmaralištu na Floridi da izbrišu sigurnosne video zapise dok je bio pod istragom zbog zadržavanja povjerljivih dokumenata, rekli su američki tužitelji dok su proširili slučaj protiv bivšeg predsjednika i optužili drugog člana njegovog osoblja da je pomogao u skrivanju dokumenata.

Specijalni tužitelj SAD-a Jack Smith podigao je tri nove optužbe protiv Trumpa, čime je ukupan broj dostigao 40, i optužio radnika na održavanju u Trumpovom ljetovalištu Mar-a-Lago, Carlosa De Oliveira, za zavjeru radi ometanja pravde, optužujući ga da je pomogao Trumpu da se sakrije dokumenata.

De Oliveira, 56, rekao je drugom radniku u odmaralištu u kojem Trump živi da je “šef” želio da se izbrišu sigurnosni snimci imovine na Floridi nakon što ih je Ministarstvo pravde pozvalo.

Tužitelji su također optužili De Oliveiru da je lagao FBI tijekom dobrovoljnog intervjua, lažno tvrdeći da nije sudjelovao u premještanju kutija povjerljivih dokumenata u Mar-a-Lagu.

– Nikad ništa nisam vidio – rekao je De Oliveira agentima, navodi se u optužnici.

De Oliveirin odvjetnik nije odmah odgovorio na zahtjev za komentar.

Optužbe su objavljene nekoliko sati nakon što je Trump rekao da su se njegovi odvjetnici sastali s dužnosnicima Ministarstva pravde koji istražuju njegove pokušaje da poništi svoj izborni poraz od demokrate Joea Bidena 2020. godine, u znaku da bi uskoro mogla doći nova krivična prijava, prenosi Reuters.

 

hms.ba / Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)