Krišto s predstavnicima Židovske zajednice BiH, govorila na obilježavanju 75. godišnjice Izraela

Vrijeme:54 sec

 

Predsjedateljica Vijeća ministara BiH Borjana Krišto razgovarala je u Sarajevu s predstavnicima Židovske zajednice BiH koju je predvodio predsjednik Jakob Finci, predsjednikom Konferencije europskih rabina Gady Gronichem, veleposlanicom Države Izrael u BiH Nj.E. Galit Peleg i predsjednikom Gospodarske komore Države Izrael u BiH Amir Gross Kabirijem o svim otvorenim pitanjima ove zajednice u Bosni i Hercegovini.

Krišto je rekla da su sva otvorena pitanja vezana za našu židovsku zajednicu, kao i pitanja vezana za Holokaust i financijsku kompenzaciju od iznimnog značaja za cijelo bh. društvo. Kazala je da je nužno načiniti iskorak u tom pravcu i raditi na daljnjem jačanju suradnje između Bosne i Hercegovine i Države Izrael s kojom naša zemlja ima veoma dobre prijateljske odnose i snažnu bilateralnu suradnju. Podsjetila je da je nedavno usvojena IHRA radna definicija antisemitizma.

Razgovarano je i o drugim važnim pitanjima Židovske zajednice u BiH ali i izazovima koji zahtijevaju brzo rješavanje. Nakon sastanka Kristo je nazočila svečanom prijamu koji je održan u povodu 75. obljetnice neovisnosti Države Izrael u sarajevskoj sinagogi, gdje se prisutnim obratila prigodnim govorom.

 

hms.ba / Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)