MINISTAR VANJSKIH POSLOVA BiH/Konaković o komentarima Izetbegovića: Bezobrazan je u svojoj nemoći i patetici

Vrijeme:1 min, 21 sec

 

Ministar vanjskih spolova BiH Elmedin Konaković osvrnuo se na konferenciji za medije na komentare izbornog gubitnika predsjednika SDA Bakira Izetbegovića, poručivši mu kako ga dugo ne komentira ali da mora odgovoriti.

Ministar Konaković, koji je od kada je stupio na dužnost za pola godine imao više važnih i na visokoj i najvišoj razini diplomatskih susreta u BiH i inozemstvu nego bivša SDA-ova ministrica koju su gotovo svi zapadni diplomati izbjegavali u širokom luku, je rekao kako Izetbegović već dugo izgleda umorno i istrošeno.

“Ja već dugo Izetbegovića ne komentiram. On je nekada rekao da je umoran. Stvarno izgleda kao potrošeni vozač koji je propustio prilike za BiH. Mnogo toga u BiH što se trebalo desiti nije se desilo. U trenucima kada je presuda Frenkiju Simatoviću i Jovici Stanišiću donesena, Izetbegović je trebao barem nekoliko mjeseci šutjeti. Ako nikad, onda sad, zbog svega što je uradio u tom procesu. On se libi tražiti krivca za sve u nekom drugom”, rekao je Konaković.

“To je čovjek koji je pristajao na podjele 1/3, kojeg je zanimala samo fotelja i koji pati zbog toga što će se desiti smjene direktora na federalnoj razini . U toj nemoći i patetici, bezobrazan je”, odbrusio je Konaković Bakiru Izetbegoviću koji se nikako ne miri s činjenicom da je izgubio izbora za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH, da mu je stranka nakon 22 godine poslana u oporbu i da nitko s njom ne želi koalirati, izuzev notornog Željka Komšića i DF-a, kao i da mu je supruga Sebija ostala bez zvanja magistrice znanosti, redovne profesorice i na kraju i bez liječničke diplome.

 

hms.ba / Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)