Predsjednik Milanović prisustvovao inauguraciji novog predsjednika Crne Gore Jakova Milatovića

Vrijeme:49 sec

 

Predsjednik Republike Zoran Milanović prisustvovao je u subotu inauguraciji novoizabranog predsjednika Crne Gore Jakova Milatovića.

Inauguracija je održana u Skupštini Crne Gore u glavnom gradu Podgorici.

Novi predsjednik Crne Gore Jakov Milatović zakletvu je položio pred zastupnicima u Skupštini Crne Gore, nakon čega je održao inauguracijski govor te je tim činom stupio na dužnost predsjednika Crne Gore. Po završetku sjednice Skupštine Crne Gore, uslijedio je svečani vojni pozdrav za novog predsjednika ispred zgrade Skupštine Crne Gore te je održan koktel za sve uzvanike koji su prisustvovali inauguraciji.

Uz predsjednika Milanovića, u hrvatskom izaslanstvu na inauguraciji su bili predstojnik Ureda predsjednika Republike Orsat Miljenić, savjetnik Predsjednika Republike za vanjsku i europsku politiku Neven Pelicarić i veleposlanik Republike Hrvatske u Crnoj Gori Veselko Grubišić.

Predsjednik Milanović će nakon inauguracije posjetiti Hrvate koji žive u Crnoj Gori. Sastanak s predstavnicima hrvatske zajednice održat će se u Donjoj Lastvi, a domaćin će mu biti predsjednik Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore Zvonimir Deković.

 

predsjednik.hr / Hrvatsko nebo

Facebook komentari

komentara

Odgovori