KVALIFIKACIJE ZA EURO 2024./ UEFA kaznila Hrvatski nogometni savez, evo zbog čega

Vrijeme:1 min, 15 sec

 

UEFA je kaznila Hrvatski nogometni savez, stoji na službenoj stranici HNS-a.

“Disciplinska komisija krovne europske nogometne organizacije, Uefe, donijela je odluku o kazni Hrvatskom nogometnom savezu na temelju disciplinske prijave podnesene nakon utakmice Hrvatska – Wales u okviru Europskih kvalifikacija za EURO 2024.

Hrvatski nogometni savez kažnjen je s 5.250 eura zbog bacanja predmeta na utakmici Hrvatska – Wales te je upozoren zbog kasnijeg početka utakmice”, objavio je Hrvatski nogometni savez. Podsjetimo, Hrvatska i Wales odigrali su 1:1 na Poljudu u prvom krugu kvalifikacija za Europsko prvenstvo.

Nakon što je Andrej Kramarić pogodio za 1:0 protiv Walesa u 27. minuti, gostujuća momčad uzela je bod na Poljudu pogotkom Nathana Broadheada iz treće minute sudačkog produžetka utakmice. Hrvatska je tako u samoj završnici propustila uzeti sva tri boda i dominantno krenuti na svom putu prema Euru.

Hrvatska ima četiri boda u kvalifikacijama nakon dva kola

Momčad izbornika Zlatka Dalića u drugom kolu pobijedila je Tursku na gostovanju 2:0. Iako je igra bila slabija nego protiv Walesa, Hrvatska je slavila dvama golovima Matea Kovačića u 20. i četvrtoj minuti sudačke nadoknade prvog dijela.

Hrvatska i Wales imaju po četiri boda u skupini D kvalifikacija za Europsko prvenstvo. Turska ima tri boda, dok su Armenija i Latvija bez bodova. Dalićeve izabranike u lipnju očekuje završnica Lige nacija, odnosno polufinalna utakmica s Nizozemskom. Kvalifikacije se nastavljaju 8. rujna, kada će Hrvatska na Rujevici ugostiti Latviju. Tri dana kasnije gostovat će u Armeniji.

 

hms.ba/ https://hms.ba/ /Hrvatsko nebo