AKADEMIK JOSIP PEČARIĆ: MOŽE LI DEKANICA NA FAKULTETU HRVATSKIH STUDIJA BITI REVIZIONIST KAO ŠTO JE BIO DR. FRANJO TUĐMAN?

Vrijeme:5 min, 53 sec

 

 

Poštovan Rektore Zagrebačkog sveučilišta,

S nevjericom sam pročitao da je na Fakultetu hrvatskih studija za dekanicu izabrana izv. prof. dr. sc. Vlatka Vukelić, Pridružujem se opravdanom apelu zagrebačkog SDP-a koji je ukazao ne činjenicu da je izabrana dekanica revizionist. Svi znamo je rodonačelnik povijesnog „revizionizma“ u RH utemeljitelj hrvatske države dr. Franjo Tuđman koji je obmanuo hrvatski narod i stvorio ovu državu. O tome vidjeti npr. knjigu: J. Pečarić, Revizionisti u HAZU, Zagreb, 2020, str. 348 gdje piše:

Na kraju podsjetit ću vas da je dr. Franjo Tuđman bio i u zatvoru zbog zalaganja za otkrivanje istine o Jasenovcu. U Domovinskom ratu su njegovu državu nazivali Tuđmanova ustaška država, a naše branitelje su proglašavali ustašama. Jugo-komunističkim povjesničarima je Tuđman bio revizionist – i to najveći u Hrvatskoj. Sve to vidimo i danas. Jedina je razlika što danas u tome sudjeluje vlast u Hrvatskoj i to vlast kojoj je na čelu stranka koju je stvorio taj najveći revizionist i stvoritelj Tuđmanove ustaške Hrvatske. A zapravo danas jest revizionizam na djelu u Hrvatskoj – revizionizam Domovinskog rata!

Naše vlasti su s pravom ocijenile da to nije bilo dobro jer svjetski moćnici nisu željeli tu državu pa mu ni na sprovod nisu došli. A to su shvatili hrvatski političari pa sve rade da pokažu svjetskim moćnicima kako su oni mnogo poslušniji tj. bolji od neposlušnog Tuđmana. Sjetili su se i toga da je Tuđman stradao zbog borbe za istinu o Jasenovcu pa danas imamo puno istraživača koji pokazuju kako je on bio u pravu i optužuju one koji s pravom ‘dokazuju’ ono što vlast ne želi jer to ne žele svjetski moćnici. Evo pogledajte samo jedan od ogromnog broja takvih tekstova:

BANIĆ I KOIĆ: INDOKTRINACIJA UČENIKA MARKSISTIČKIM FLOSKULAMA UZ SUDJELOVANJE DOCUMENTE

https://narod.hr/hrvatska/banic-i-koic-utjecaj-na-srednjoskolce-marksistickim-floskulama-uz-sudjelovanje-documente

Koliko je teška pravedna borba da se eliminira svim sredstvima povijesna istina kojom je Tuđman zarazio i neke mlade povjesničare koji ne razumiju da se pod pojmon REVIZIONIZAM podrazumijeva istinita povijest koja je nepodobna, tj. nije u interesu svjetskih moćnika, a samim tim i mnogim hrvatskim političarima, ‘istoričarima’…

Među takvima je dekanica Fakulteta hrvatskih studija koja misli da se u znanosti treba pisati istina, a ne ‘istina’ kakvu žele svjetski moćnici i njima poslušni hrvatski političari.

Prof. Vukelić možete malo i progledati kroz prste zbog mladosti. A pogledajte samo što piše hrvatska književnica Nevenka Nekić u povodu zakona u kojim se drastično kažnjavaju svi oni koji žele istinu a ne ‘istinu’ svjetskih moćnika koju tak revno izvršavaju hrvatske vlasti:

Novim nas zakonima svi ti salonski socijalisti obasipaju, čuvaju red i mir, (dotle uvrštavaju u zaštićena dobra svijeta jela i pila, a sve što se ima zaštititi stvorio je narod, anonimni auktor velebnih misli i vjere). Jedino Bog nije zaštićen. Što će nam Bog? –viču vladajući i oporba. Dolaze oni na procesije i mise, dolaze, križaju se i pomiču usnice. A onda prijete: samo pokušaj uzviknuti uzvik s kojim je poginuo tvoj sin, zakopan na neznanoj livadi! Onaj u jakni, koji je pronađen s natpisom na rukavu: Za dom spremni! Čak i pozlata oko slova sačuvana je. Valjda ju je sačuvala zemlja jer je hrvatska, možda bi na tuđoj ledini nestala i jakna i uzvik. Samo pokušaj kriknuti, bezumniče! Bezumni narode! Oče i majko toga iskopanoga viteza, bezumnici ste! Vrijeđate sinove neprijatelje! Vrijeđate nas koji sada živimo i ne želimo čuti taj uzvik nikada više! On sjeća na dane kad nismo bili bez snova, kad smo imali moć pobijediti, i kad smo to učinili. Otjerali smo strahove i gadna lica apokalipse što su nadirala na željeznim zvijerima s istoka, nadirala i morila nas. Sada nije potrebno podsjećati na tu činjenicu jer smeta. Kome smeta? Pitaju otac i majka. Pa salonskim domoljubima, salonskim prvacima, salonskim socijalistima! Onima koji sada donose zakone kao što je vaš sin donio slobodu! Njima slobodu i život. Tim, salonskim, kako ih god zvali. Njima bez časti u mudrosti, bez junaštva i suosjećanja, njima.

A narod će se već snaći. Nisu posječeni baš svi hrastovi, jedan još stoji na grobu Ante Starčevića. Kameni hrast.

https://www.hkv.hr/izdvojeno/vai-prilozi/m-o/nekic-nevenka/41526-n-nekic-salonski-socijalisti.html

Ipak, pogledajte reagiranje prof. Vukelić koja ne razumije da znanost ne interesira ISTINA ako nije po volji gazdama:

REAGIRANJA

VUKELIĆ: SDP-OVE OPTUŽBE ZA REVIZIONIZAM NEUTEMELJENE

 16/04/2023

Izvanredna profesorica Vlatka Vukelić odbacila je u nedjelju optužbe zagrebačkog SDP-a koji je apelirao na Senat i čelništvo Sveučilišta u Zagrebu da zbog revizionističkih stavova prema NDH i ustaškom pokretu ne podrži njezin izbor za dekanicu Fakulteta hrvatskih studija.

Kako je priopćila, riječ je o pokušaju utjecaja na institucije Sveučilišta nametanjem kriterija političko-ideološke podobnosti i sredstvima političko-medijskog pritiska čime se ugrožava Ustavom zajamčena autonomija Sveučilišta.

Cilj SDP-a je po njezinim riječima utjecati ishod postupka “metodama javnog linča i neargumentirane političke stigmatizacije legalno izabrane dekanice koja pred stupanje na dužnost čeka formalnu potvrdu Senata Sveučilišta”.

Smatra da napad na nju kao izabranu dekanicu koji se u svojoj biti iscrpljuje u optužbama za politički krimen zbog političko-ideološki motiviranog nezadovoljstva sadržajem i rezultatima njezinog historiografskog znanstvenog rada grubo povrjeđuje ustavno zajamčenu slobodu znanstvenoga stvaralaštva.

Vukelić je potpisnicima priopćenja poručila “da je vrijeme odlučivanja o kadrovskoj politici na osnovi kriterija tzv. moralno–političke podobnosti i naloga partijskih komiteta, davno iza nas”.

Za navode o njenom odnosu spram NDH rekla je da nisu potkrijepljeni nikakvim argumentima, niti proizlaze iz bilo kojeg rada kojem je autor. “Optužbu” za revizionizam smatra potpuno neutemeljenom i lišenom čak i pokušaja argumentacije, a naglašeno zlonamjernom i perfidnom te “s osobitom indignacijom i gnušanjem ju odbacuje.”

Klevetom je ocijenila tvrdnju SDP-a da je u više navrata svojim javnim istupima iskrivila povijesne činjenice vezano za židovske žrtve u Hrvatskoj, a zabrinjavajućim smatra što predstavnik hrvatske parlamentarne stranke nema saznanja o hrvatskom povijesnom grbu koji je bio u službenoj uporabi kraće vrijeme Odlukom od 29. lipnja 1990.

“Ovo razdoblje raskida veza s reliktima komunističkog, pa socijalističkog političkog razdoblja, za mene je razdoblje najvećeg političkog izazova suvremene hrvatske države te mu, kada god jesam u prilici, odajem dužno poštovanje, pa makar i s fotografijom”, ustvrdila je Vukelić.

Potvrda izbora dekanice Fakulteta hrvatskih studija Vlatke Vukelić́ najavljena je na dnevnom redu iduće sjednice Senata Sveučilišta u Zagrebu, zakazane za 18. travnja.

Zagrebački SDP ocijenio je u subotu alarmantnim što je Senat najvažnijeg hrvatskog sveučilišta u modernoj Hrvatskoj, članici Europske unije, doveden u situaciju da u godini u kojoj je Hrvatska preuzela presjedanje Međunarodnim savezom za sjećanje na Holokaust, uopće razmatra kandidaturu Vlatke Vukelić.

https://kamenjar.com/vukelic-sdp-ove-optuzbe-za-revizionizam-neutemeljene/

https://www.dragovoljac.com/index.php/razno/34716-vlatka-vukelic-sdp-lazima-i-javnim-lincom-pokusava-kadrovirati-na-sveucilistu

https://narod.hr/hrvatska/doc-dr-sc-vlatka-vukelic-ostro-odgovorila-sdp-u-kadroviranje-po-naloga-partijskih-komiteta-davno-je-iza-nas

Uvjeren sam g. Rektore da Senat neće potvrditi izbor za dekanicu Fakulteta s tako neuobičajenim imenom: Kakvi su to HRVATSKI STUDIJI kad je bitno što gazde i njihove sluge kažu?

S poštovanjem,

Akademik Josip Pečarić

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)