Featured Video Play Icon

(VIDEO) EKSPLOZIJA U SANKT PETERBURGU: Poginuo poznati vojni bloger i propagandist Kremlja

Vrijeme:1 min, 10 sec

 

Jedna je osoba poginula, a više ih je ozlijeđenih u eksploziji do koje je došlo u jednom kafiću u ruskom Sankt-Peterburgu danas popodne, izvijestila je novinska agencija TASS pozivajući se na hitne službe, prenose strane agencije. Najmanje 16 osoba ozlijeđeno je u eksploziji u kafiću Street Bar, izvijestila je policija, prenosi BBC.

RIA piše kako je poginuo poznati ruski vojni bloger, jedan od najglasnijih propagandista Kremlja, Vladlen Tatarski (Maksim Fomin). On je od 2014. sudjelovao u sukobima u Donbasu, a njegove vojne analize na aplikaciji Telegram prati više od 450 tisuća ljudi. Potvrdilo je to naknadno rusko Ministarstvo unutarnjih poslova, prenosi zagrebački Index.

Videosnimke objavljene na društvenim mrežama prikazuju eksploziju i ozlijeđene ljude na ulici.

Nije jasno tko je odgovoran za eksploziju.

Lani objavio video iz Kremlja: “Ubit ćemo sve”

Vladlen Tatarski (pravim imenom Maksim Fomin) bio je istaknuti bloger i glasni pristaša ruskog rata u Ukrajini.

Postao je poznat prošle godine nakon što je objavio video snimljen unutar Kremlja u kojem je rekao: “Pobijedit ćemo. Ubit ćemo sve, opljačkat ćemo koga god treba. Sve će biti onako kako želimo.”

Izvori iz Ministarstva unutarnjih poslova koje je citirala ruska novinska agencija RIA rekli su da je bomba bila skrivena u kipu koji je Tatarskom poklonjen u kutiji.

hms/https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori