D. Dijanović: I HRT se uključila u promicanje rodne ideologije

Vrijeme:6 min, 50 sec

Promicanje rodne ideologije na HRT-u

Temelj rodne ideologije tvrdnja je da je spol biološki konstruiran, a rod je sociokulturna kategorija. I u medicini i u biologiji znanstvenici smatraju da su spol i rod istovjetni. Naravno, postoji rodna disforija, tj. poremećaj rodnog identiteta, no to su iznimke koje potvrđuju pravilo. Rodna ideologija, kao čedo postmodernizma, zapravo negira prirodne datosti, polazi od postavke da je stvarnost fluidna i promjenjiva pa se spol odvaja od roda koji predstavlja vrstu individualnog samoodređenja; ljudski identitet ne određuje, dakle, spol odnosno priroda, nego individualna volja. To je u skladu s idejom kako identitetski determinizam ugrožava slobodu pojedinca i njegova ljudska prava.

Ispiranje mozga transgenderističkom ideologijom jako je uzelo maha posljednjih godina, kako u zapadnom svijetu, tako i u Hrvatskoj. U promicanje ove ideologije sada se uključila i Hrvatska radiotelevizija. Nedavno su urednici HRT3 tako započeli prikazivati francusku crtanu seriju „Drske djevojke“. U seriji se promiče ideja da muškarac može promijeniti spol. Serija je namijenjena djeci starijoj od osam godina, a prva epizoda je isti dan emitirana čak pet puta (nakon završetka dječjeg programa) što jasno ukazuje na propagandističke namjere uredništva.

Na Dan očeva javna televizija tako je općoj populaciji starijoj od osam godina servirala lik militantne francuske feministice Thérèse Clerc koja je u svom stanu obavljala ilegalne pobačaje. Općenito govoreći, serija promiče transrodnost, pobačaj, kontracepciju i sodomiju. I to ne za bilo koga. S obzirom na to da je riječ o crtiću, jasno je kako je primarno usmjerena na djecu kojoj se nastoji ispirati mozak jednom ideologijom koja je protivna zdravu razumu.

Promjene spola

Posljednjih godina svjedoci smo velikog porasta broja pojedinaca koji su promijenili spol. Podsjećamo da je John Money iz Sveučilišta John Hopkins, inače deklarirani pedofil, proveo medicinski eksperiment krajem šezdesetih u kojemu se jednome dječaku odstranio penis, a spol mu se želio prenamijeniti u ženski. Money je 1972. godine objavio krivotvoreni „znanstveni“ rad u kojemu je tvrdio da je prenamjena muškog u ženski spol savršeno uspjela. GenderNaravno, to je bila laž, dječak kao i njegov brat blizanac kasnije su izvršili samoubojstvo. Ovdje su korijeni onoga što gledamo i danas, a to su operacije promjene spola.

Industrija promjene spola u SAD-u generira desetke milijardi dolara zarade. Zastrašujuće posljedice djelovanja klinika za promjenu spola dovele su do toga da su u mnogim državama te klinike zatvorene. Mnogi muškarci i djevojke požali su što su se podvrgavali terapijama promjene spole i kasniji su imali velike zdravstvene i psihičke poteškoće. Ipak, HRT 3 promiče ideju promjene spola.

Kako bi se opravdao postupak urednika HRT 3 angažirala se i Slobodna Dalmacija. Za potrebe članka angažirali su psihologinje Dubravku Miljković i Žanu Pavlović. Ove su objašnjavale neuku čitateljstvu kako je crtana serija „Drske djevojke“ posve u redu jer se djeca izlažu i drugim realnostima. U tiskanom izdanju „Slobodne Dalmacije“ ovaj je članak opremljen sljedećim naslovom: „Psiholozi: Za djecu tema promjene spola NIJE TRAUMATIČNA“.

Ovakve izjave dviju psihologinja – navodnih stručnjakinja komentirao je psiholog Herman Vukušić: „Komentari dviju psihologinja koje pokušavaju prikazati promjenu spola kao benignu proceduru, u najmanju ruku nešto poput odlaska zubaru, samo još dodatno potvrđuje što se događa kada se nestručnjaci miješaju u medicinsku struku. Narečene dame vjerojatno ne znaju da je promjena spola komplicirana hormonalno-kirurška procedura koja iziskuje DOŽIVOTNI medicinski nadzor, a također je fascinantno da jedna od njih i priznaje kako je porast transrodnih stanja u mladih zabilježen u Hrvatskoj, bez da uopće postavi pitanje događa li se to zbog stvarnog broja porasta dijagnoza rodne neusklađenosti, ili zbog tzv. ‘socijalnog kontagija’. Socijalnim kontagijem nazivamo utjecaj društvenih faktora na mlade, nezrele, zbunjene umove, a gdje je ovakav ‘crtić’ najbolji primjer društvenog kondicioniranja, da ne kažem ideološke indoktrinacije. Svakodnevno smo u svijetu svjedoci na tisuća mladih ljudi koji žale zbog promjene spola, a Treći rodna koju su velikim dijelom bile potaknute rodno-ideološkom indoktrinacijom poglavito od strane aktivističkih ‘stručnjaka’ koji sa medicinom nemaju nikakve veze”.

Riječ je o najvulgarnijoj propagandi. Ona ne će stati na djeci starijoj od osam godina, nego ulazi i u vrtiće. I one u Hrvatskoj. U Njemačkoj je tako otvoren prvi LGBT vrtić, a genderisti ne miruju ni u Hrvatskoj gdje treba istaknuti djelovanje udruge Status M. Na Facebook stranici ove udruge čitamo sljedeće: „Stvaramo prostore za sudjelovanje mladića i muškaraca u borbi za rodnu ravnopravnost i društvo nenasilja”.

Nedavno su se pohvalili sljedećim uspjehom: „Nastavili smo pilotiranje programa za promicanje rodne pravde i borbu protiv rodnih stereotipa u predškolskom i osnovnoškolskom odgoju i obrazovanju – Programa K! Ovaj tjedan su nas ugostili Klub studenata pedagogije FFZG i Dječji vrtić Prečko. Hvala vam svima, bile_i ste odlične_i i veselimo se nastavku suradnje! Ovo pilotiranje kao i izradu Programa K provodimo kao dio projekta KINDER – Tackling gender stereotypes in education and early childhood: building a Gender-Responsive Pedagogy in Children’s Education. Projekt KINDER za cilj ima razviti učinkovit i inovativni program obrazovanja za stručnjake i stručnjakinje koje rade s djecom predškolske (3-6 godina) i osnovnoškolske (7-12 godina) dobi. KINDER će učiteljima_cama, odgajateljima_cama i ostalom osoblju pružiti rodno osjetljive i rodno transformativne alate koji će im omogućiti da odgovore na specifične potrebe djevojčica i dječaka u procesima poučavanja i učenja iz perspektive rodne ravnopravnosti”.

Sama činjenica da se nigdje ne koristi termin „spolna“, nego „rodna ravnopravnost” ukazuje na uzore u intelektualnoj baštini tzv. Istanbulske konvencije. Očito je njezina primjena ispod žita krenula, i to, kao što se hvale u organizaciji Status M, čak i na djeci od 3 i više godina. Da ne bi bilo zabune, ova organizacija jasno podupire LGBT ideologiju, a poduprla je i prošlogodišnji prosvjed u slučaju Čavajda. Oni se bore protiv „homofobije, transfobije i bifobije“. Vrlo su svestrani pa se bave i „ratovima devedesetih“, što je terminologija koju koristi isključivo srbijanska agresorska strana.

Nametanje lijeve agende kroz obrazovanje

Vjeran Zuppa pred koju je godinu vrlo jasno detektirao glavno područje borbe kroz koju se može nametati lijeva agenda. „Centralno mjesto u konstituciji jedne lijeve stranke treba biti pitanje kulture, znanosti i obrazovanja. Gledajući na imperativ promjena koje treba izvršiti, u prvom je planu kurikularna reforma. Danas svijet možete mijenjati kroz kurikularnu reformu zato što je upravo u njoj ta sposobnost za dubinsku promjenu“, rekao je Zuppa u razgovoru za jedne novine.

U tom kontekstu treba tumačiti promicanje rodne ideologije u vrtićima, ali i pokušaje uvođenja tzv. zdravstvenog odgoja.

U Sjedinjenim Američkim Državama u tijeku je kampanja „Drag Queen Story Hour“. U praksi to znači da osobe maskirane u suprotni spol odlaze u vrtiće, škole, knjižnice i muzeje te mladim ljudima čitaju razne propagandne priče s ciljem navikavanja te djece na svijet u kojem je takav biološko-identitetski egzibicionizam normalna stvar, takoreći kultura otkazivanjanovo normalno. Opis njihove misije možemo naći na njihovoj stranici gdje stoji: „Drag Queen Story Hour zaokuplja maštu i poigrava se rodnom fluidnosti u djetinjstvu pružajući djeci glamurozne, pozitivne i besramno queer uzore. U takvom prostoru, djeca mogu vidjeti ljude koji prkose rigidnim rodnim ograničenjima te mogu zamisliti svijet gdje svatko može živjeti svoju autentičnu osobnost”.

Svi oni koji kritički komentiraju ovakve pojave vrlo brzo dobivaju po glavi maljem kulture otkazivanja te ih se proglašava zatucanim fašistima koje treba stjerati u zapećak, na tragu ideje „represivne tolerancije“ Herberta Marcusea. Udar na zdravi razum predstavlja osnovno obilježje genderističkih ideologija, ali propagandisti ove ideje nastoje prokazati kao nešto „novo normalno”. Progres ne smije stati pa se tako danas već i pedofile eufemistički naziva „osobama koje privlači suprotni spol”.

Pristaše genderizma koji etiketiraju neistomišljenike kao nekakve zatucane kreature, zapravo vode oblik kulturnog rata. Tu se radi o primjeni metodologije talijanskog marksista Antonija Gramscija. Njegov je savjet bio taj da sve one koji ne prihvaćaju novi svjetonazor etiketira kao nazadne i pećinske ljude. On je preporučio marksistima da osvoje svijet ideja da bi one bile ideje svijeta. U toj borbi, kao što je davno primijetio George Orwell, „riječi su oružje“. Tako je danas postalo politički nekorektno preispitivati postavke rodne ideologije jer kritičar automatski postaje „homofob“ i dolazi na udar tzv. antidiskriminacijskih zakona.

Čini se da je transrodna i fluidna kreatura, maskirana u suprotni spol, koja jede kukce i spojena je s računalom ideal tip budućeg „čovjeka“?

Promatrajući sve navedeno možemo se zapitati: Tko zna, možda je film „Idiocracy“ zapravo samo blagi opis budućnosti koja nas očekuje?

Davor Dijanović, Hrvatski tjednik/https://www.hkv.hr/Hrvatsko nebo

Odgovori