KONAKOVIĆ O IZBORU VUKOJE: Ako nasjednemo na pritisak prodavača magle, ne trebamo obnašati nikakvu vlast

Vrijeme:1 min, 44 sec

 

Lider Naroda i Pravde Elmedin Konaković se osvrnuo na podmetanja SDFA i njihovih medijskih trabanata vezano za izbor sudca Ustavnog suda BiH iz Federacija BiH, a gdje je njegova stranka optužena da pogoduje izboru osobe bliske HDZ-u. Vukoja je, inače, prvorangirani na listi za izbor sudaca Ustavnog suda BiH iz FBiH.

– Jedno od osnovnih načela kad birate rukovodeće državne službenike je načelo političke neovisnosti, nepristrasnosti. Kad birate tajnika bilo kojeg od domova Parlamenta FBiH podrazumjeva se da ne birate politički ovisne ljude, ne smiju biti članovi stranaka, tako kaže Zakon o državnoj službi.

Tako je već dva puta Marin Vukoja biran. Jednom za tajnika Doma naroda Parlamenta FBiH, a drugi put za tajnika Zastupničkog doma Parlamenta FBiH. Prvi put ga potvrdila SDA, a drugi put ista stranka u proširenom sazivu, SDFA. Danas nas ti isti optužuju da smo glasali i predloži Marina Vukoju mi iz NiP-a, a da je Vukoja HDZ kadar.

Kako? Kako je biran dva puta na mjesta na koja ne bi smio HDZ-ovac? Medijske podvale koje gledam cijeli dan me ne čude. Ta mašinerija radi svoj posao, ne radi ga loše, spinuje i podvaljuje vrhunski. Nije do njih, do nas je.

Ako nasjedamo na taj lažni twitter pritisak i pritisak iz sarajevskih birtija, mi ne treba obnašati nikakvu vlast. Treba se nakloniti prodavačima magle i prepustiti da još nekoliko mandata krčme poduzeća, zapošljavaju i tenderišu. Ili da se malo uozbiljimo i prodavačima magle prekinemo financiranja iz javnih poduzeća.

Do nas je. Oni će naravno opet vrištati da radimo za HDZ, da smo sluge Zagreba, onako kako su mene napali kad sam rekao da ne želim Dom naroda u Federaciji po uzoru na Vijeće naroda u RS-u. Danas svjedočimo koliko je to bila ispravna i točna izjava, Bošnjaci i Hrvati nikakva prava u Vijeću naroda nemaju.

Jesu li se na to očitovali prodavači stranačke magle? Ispričali? Nisu naravno, nisu jer njih ne zanima istina. A od magle koju prodaju istina se ni ne vidi. Do nas je, napisao je Konaković na Facebooku.

 

hms.ba/ https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)