WRAY: TikTok predstavlja prijetnju za nacionalnu sigurnost SAD

Vrijeme:45 sec

Kineska administracija može iskoristiti “TikTok” za kontrolu podataka više milijuna Amerikanaca koji koriste ovu aplikaciju, rekao je direktor Federalnog istražnog biroa (FBI) Christopher Wray tijekom izlaganja pred Senatom.

Wray je u obraćanju članovima komiteta za obavještajna pitanja američkog Senata naglasio da kineske vlasti, također mogu koristiti “TikTok” kako bi kontrolirali programe na više milijuna uređaja kako bi izazvali podjele među Amerikancima oko Tajvana i drugih pitanja.

“Ovo je oruđe koje je unutar kontrole kineskih vlasti i, prema mom mišljenju, sa sobom nosi zabrinutosti za našu nacionalnu sigurnost”, istaknuo je Wray.

Bijela kuća podržala je nacrt zakona koji su početkom tjedna predstavili senatori, a kojim administracija predsjednika Joea Bidena dobiva nova ovlaštenja zabrane “TikTok” mreže, kao i drugih stranih tehnologija ukoliko predstavljaju prijetnju po nacionalnu sigurnost.

I ostali dužnosnici američkih obavještajnih službi suglasni su sa Wrayjem da “TikTok” predstavlja prijetnju po nacionalnu sigurnost SAD.

 

https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)