Plenković/HDZ ostvario sve ciljeve koje je postavio

Vrijeme:2 min, 15 sec

 

Politička stabilnost

Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice i hrvatske vlade Andrej Plenković sinoć je u PlenkiRijeci ocijenio da je ta politička stranka ostvarila sve glavne ciljeve koje si je postavila, održala političku stabilnost i zadržala visok rejting.

“Da nismo imali političku stabilnost, ne bi se mogli ostvariti projekti LNG terminala, druge cijevi tunela Učka, bolnice za majku i dijete KBC-a Rijeka, niti ceste D-403, kao i najvećih ulaganja u Gorski kotar i renesanse izgradnje luka i lučica na Jadranu”, rekao je Plenković.

“Zahvaljujući političkoj stabilnosti ostvarili smo što smo htjeli, a usput rješavali probleme koje smo naslijedili i krize, od one potaknute covidom-19 do posljedica rata u Ukrajini”, rekao je.

I dalje smo respektabilna snaga i vodimo politiku u kojoj se ljudi mogu pronaći, ocijenio je.

Pomogli smo svima kojima je bilo potrebno, nije bilo socijalnih buntova

Plenković je naglasio da je Vlada dala prošle godine snažnu potporu gospodarstvu i građanima, ulažući 3,6 milijarde eura.

Regulirala se cijena plina, struje, naftnih derivata, omogućili smo da energenti ostanu na priuštivoj cijeni, rekao je. Zbog toga protekle jeseni i zime nije bilo socijalnih buntova. Pomogli smo svima kojima je bilo potrebno, dodao je.

Osvrćući se na rat u Ukrajini, Plenković je istaknuo da je agresija Rusije izazvala veliku tragediju unutar Ukrajine, ali i globalnu energetsku i prehrambenu krizu. Unatoč očekivanjima Rusije, zapad se konsolidirao, učinio poteze bez presedana i pružio pomoć Ukrajini na više načina, a to jedinstvo se održalo, rekao je Plenković.

Zamjenik predsjednika HDZ-a i potpredsjednik Vlade Tomo Medved ponovio je da je HDZ stožerna stranka u Hrvatskoj te da je pozicionirana točno na mjesto koje je zamislio prvi predsjednik Franjo Tuđman. Ova vlada je izgradila odnose s braniteljima na najvišoj razini, ustvrdio je.

“Cilj nam je da svako dijete kojem je otac dao doprinos u Domovinskom ratu može s ponosom istaknuti tu činjenicu”, rekao je.

Butković: Rijeka se bitno mijenja zahvaljujući podršci Vlade

Potpredsjednik HDZ-a, predsjednik stranačke organizacije za Primorsko-goransku županiju i potpredsjednik Vlade Oleg Butković rekao je da se ništa značajnije na području Rijeke proteklih sedam godina, za mandata aktualne Vlade, nije dogodilo bez aktivnosti HDZ-a. Rijeka se bitno mijenja zahvaljujući podršci Vlade, ocijenio je.

Pozdrave je uputio i član predsjedništva HDZ-a i predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković.

Rekao je da politički suparnici ove stranke svode svoju politiku na netrpeljivost, upućivanje uvreda i ružnih riječi HDZ-u, te da ih odlikuje bijes i zavist što nisu na HDZ-ovu mjestu. Tako se stvara dojam nezadovoljstva i nepovoljnog ozračja u stanovništvu, a ostvareni rezultati i brojke ih demantiraju, rekao je Jandroković.

Skup je otvorio predsjednik riječkog HDZ-a Josip Ostrogović.

 

hkv.hr/https://www.hkv.hr/ /Hrvatsko nebo

Odgovori