BEĆIROVIĆ ODGOVORIO KALABUHOVU/Dva smo svijeta različita

Vrijeme:1 min, 3 sec

 

Bošnjački član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović reagirao je povodom još jednog napada ruskog veleposlanika u BiH Igora Kalabuhova na njega.

Kalabuhov je rekao da će se Bećirović sramiti svojih izjava o Ukrajini.

– Bio bih veoma zabrinut da mi je povodom godišnjice brutalne ruske agresije na Ukrajinu ruski veleposlanik poručio da ću se ponositi izjavom o Ukrajini.

Također, bio bih zabrinut i da me ruski veleposlanik izostavio s popisa onih koje treba etiketirati i ocrniti. Sljedbenici Putinovog režima pomoću prljave propagande neprekidno pokušavaju diskreditirati lidere Ukrajine, Euvropske unije, Sjedinjenih Američkih Država, kao i sve druge lidere demokratskih zemalja svijeta.

S ponosom ističem da sam uz sve one koji osuđuju rusku agresiju i da nisam u maloj grupi diktatora i autokrata koji podržavaju i odlikuju Putinov režim – istaknuo je Bećirović.

On je naveo da je nakon najnovijeg napada ruskog veleposlanika još jasnije da smo dva različita svijeta.

– Stavovi ogromne većine stanovnika Bosne i Hercegovine i moji stavovi su kristalno jasni: mi smo na strani slobodnog i nepokorenog naroda Ukrajine i hrabrog ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog.

Mi u Bosni i Hercegovini dobro znamo što je agresija na nezavisnu i suverenu zemlju i zato principijelno podržavamo sve one koji se bore za slobodu i mir – poručio je Bećirović.

 

hms.ba/   /Hrvatsko nebo

Facebook komentari

komentara

Odgovori