SAVJETNIK ZELENSKOG PODOLJAK RUMUNIMA/Pazite se ruskih igara u vašoj državi

Vrijeme:54 sec

 

Savjetnik ukrajinskog predsjednika Mihajlo Podoljak je izjavio kako Rumunjska mora obratiti pažnju na ruske aktivnosti na teoriji ove države.

Podoljak je, u intervjuu za rumunjski Digi24, izjavio kako Rusija i dalje financira ekstremističke pokrete u Europi, kao i da njihove metode djelovanja mogu uključivati i politička ubojstva u zemljama koje želi da destabilizirati.

– Rusija ima izuzetno aktivan utjecaj kroz informacijski prostor, pokušavajući propagirati ideju da bi za Rumunjsku, ali i za ostale zemlje, bilo mnogo bolje da smanje pomoć Ukrajini.

Taj način djelovanja prisutan je u različitim zemljama, uključujući Francusku i Italiju. Rusija financira stranke krajnje desnice i krajnje ljevice da izađu na ulice – rekao je Podoljak.

On je imao poseban savjet za obavještajne službe Rumunjske, navodeći da bi trebali pažljivo pratiti sve ruske aktivnosti.

– Ovdje mislim na njihove sastanke i aktivnosti na rumunjskoj teritoriji – savjetuje Podoljak.

Podoljak je objasnio i što su instrumenti koje Rusija koristi prilikom destabilizacije društva.

– Masovni prosvjedi u kojima će biti nasilja, društvo kojim dominiraju kriminalne bande, financiranje državnih udara ili političkih ubojstava te korupcija – objasnio je Podoljak.

 

hms.ba/ https://hms.ba/ /Hrvatsko nebo