VIDEO/Grad Rijeka o divljanju na Platku: Očekujemo da policija najstrože kazni nasilnike

Vrijeme:2 min, 25 sec

 

O događajima proteklog vikenda na Platku i svemu što je uslijedilo oglasio se i Grad Rijeka. ‘Najoštrije osuđujemo neobjašnjivo divljanje i nasilje koje se ove nedjelje dogodilo na Platku. Istinski suosjećamo s ozlijeđenima, članovima HGSS-a i osobama koje su pritekle u pomoć pa također bile izložene divljačkom nasilju i ozbiljnim ozljedama. Očekujemo da policija nasilnike najstrože kazni i time pošalje poruku o nedopustivom ponašanju kojim su ugroženi ljudski životi’, stoji u priopćenju grada.

Troje teško ozlijeđenih i trojica mladića puštane iz pritvora prekršajnim prijavama, epilog je događaja s Platka prošle nedjelje. Javnost nije zadovoljna, postavljaju se brojna pitanja, zašto je policija šutjela tri dana o događaju, zašto su nasilnici dobili samo prekršajne prijave, zašto ozljede nisu okvalificirane kao teške…? Na sve je reagirao i Grad Rijeka, čiju reakciju prenosimo u cijelosti.

‘Najoštrije osuđujemo neobjašnjivo divljanje i nasilje koje se ove nedjelje dogodilo na Platku. Istinski suosjećamo s ozlijeđenima, članovima HGSS-a i osobama koje su pritekle u pomoć pa također bile izložene divljačkom nasilju i ozbiljnim ozljedama. Očekujemo da policija nasilnike najstrože kazni i time pošalje poruku o nedopustivom ponašanju kojim su ugroženi ljudski životi.

Ovo nije samo pitanje remećenja reda i mira niti pitanje tuče, radi se, sudeći prema medijskim izvještajima, o neopisivom divljaštvu koje je izvan svih civilizacijskih normi. Na ovakve pojave ne možemo i ne smijemo se oglušiti. Nasilje koje se dogodilo na Platku ugrozilo je sve posjetitelje izletišta, a posebno je zabrinjavajuća činjenica da su s teškim ozljedama završili oni koji su pritjecali u pomoć i pokušali spriječiti divljanje.

Biti osjetljiv na nasilje i društveno odgovoran, reagirati i biti građanin koji se nasilju suprotstavlja u ovom se slučaju pokazalo poraznim. Stoga očekujemo najstrože kazne za počinitelje jer jedino tako će se u ovom specifičnom slučaju pokazati da kao društvo ne želimo zakazati’, stoji u priopćenju vodstva Grada Rijeke.

Podsjetimo, u nedjelju navečer na skijalištu Platak tri MMA borca pretukla su troje ljudi, člana HGSS-a i muškarca i ženu koji su mu pritekli u pomoć. Muškarci su na djelatnika HGSS-a nasrnuli nakon što im je rekao da im ne može pomoći izvući iz snijega auto. Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci u srijedu popodne još uvijek nije zaprimilo kaznene prijave vezano za događanja na Platku. Za brutalni napad saznali su iz policijskog priopćenja. Policija je objavila da će sudu podnijeti optužni prijedlog protiv trojice mladića za prekršaj iz područja naročito drskog i nepristojnog ponašanja.

Kako javljaju mediji riječ je o Luki Tirielu Abramoviću, Mateju Kruniću i Lovri Paveliću. Policija ih je zatekla na licu mjesta te su za to dobili prekršajne prijave. Lovru Pavelića spominju kao vlasnika BMW-a, dok se Krunić povezuje s kickboxing klubom Mega centrom iz Rijeke. Tiriel Abramović je bio mladi skijaški reprezentativac, a kasnije se počeo baviti MMA-om. Njega je  vlasnik kluba čiji je bio član zbog događaja na Platku iz istog odmah izbacio.

VL/https://www.vecernji.h/Hrvatsko nebo

Facebook komentari

komentara

Odgovori