Milanović održao predavanje mladim hrvatskim diplomatima, glavna tema položaj Hrvata u BiH

Vrijeme:54 sec

Polaznici XV. Diplomatskog tečaja Diplomatske akademije Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH posjetili su u četvrtak Ured predsjednika Republike Hrvatske, priopćeno je iz Ureda.

Kako je priopćeno, posjet je organiziran u sklopu programa diplomatske edukacije i usavršavanja koji se provode u formi predavanja, radionica i studijskih posjeta ustanovama od interesa za službu vanjskih poslova u zemlji i inozemstvu.

Polaznicima Diplomatskog tečaja Diplomatske akademije predavanje je održao i hrvatski predsjednik Zoran Milanović koji je nakon toga razgovarao s njima, odnosno odgovarao na njihova pitanja.

Foto: Ured predsjednika Republike Hrvatske / Ana Marija Katić

Glavne teme predavanja bile su stanje u Bosni i Hercegovini, odnosno položaj Hrvata u toj susjednoj državi i situacija u Europi nakon ruske agresije na Ukrajinu.

U sklopu posjeta, polaznici Diplomatske akademije obišli su Ured predsjednika Republike.

Uz polaznike Diplomatskog tečaja Diplomatske akademije u Uredu predsjednika RH bili su načelnica Diplomatske akademije Lada Muraj i voditelj Jednogodišnjeg stručnog diplomatskog studija Ivan Mijić, a uz hrvatskog predsjednika Milanovića bio je savjetnik Predsjednika za vanjsku i europsku politiku Neven Pelicarić, navodi se u priopćenju.

 

https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Facebook komentari

komentara

Odgovori