ŽEPČE: Srušeno Spomen – obilježje poginulim pripadnicima HVO-a u mjestu Vrbica

Vrijeme:1 min, 51 sec

 

Udruge traže žurnu istragu u ovom kao i slučaju krađe zastave hrvatskog naroda u Žepču početkom mjeseca

Spomen- obilježje poginulim hrvatskim braniteljima, pripadnicima 111. XP Brigade HVO-a Žepče  u Mjesnoj zajednicu Vrbica, uz prometnicu koja povezuje Žepče i Zavidoviće srušeno je  pod okriljem noći s nedjelje na ponedjeljak.

Spomenik je najvjerojatnije srušen tako što se nepoznati počinitelj u njega zabio automobilom. Slučajno ili namjerno, pokazat će policijska istraga koju vode djelatnici Policijske uprave Žepče kojima je uništavanje spomen- obilježja prijavljeno. Prema saznanjima predstavnika Udruga proizašlih iz Domovinskog rata Žepča, oštećene spomen – obilježja dogodilo se u ranim jutarnjim satima, a na mjestu su ostali tragovi automobila, uključujući i tekućinu za odmrzavanje,  koji bi policiju mogli odvesti do počinitelja.

 | Autor :

Iznimno im je važno da se ovaj slučaj što prije rasvijetli,  jer drugi je to slučaj oštećenja obilježja hrvatskog naroda i spomenika poginulim braniteljima u žepačkom kraju u ovoj godinji koja je tek počela.

Obitelji poginulih hrvatskih branitelja  kao i bivše pripadnike 111. XP Brigade HVO-a Žepče u prvim danima nove godine  uznemirio je slučaj krađe zastave hrvatskog naroda sa prostora u kojemu je smještena Spomen soba poginulim pripadnicima HVO-a žepačkog kraja.

“Uništavanje zastave na Spomen sobi koja je izgrađena u znak sjećanja na poginule branitelje žepačkoga kraja je izravni atak na lik i djelo pripadnika HVO-a, a time i na sve one koji na putu slobode položiše svoje živote. Udruga nositelja ratnih odličja HVO Žepče i Zeničko- dobojske županije najoštrije osuđuje ovaj vandalski čin te zahtjeva da počinitelji ovoga nedjela budu privedeni pravdi i procesuirani“, dio je reakcije ovdašnjih Udruga proizašlih iz Domovinskog rata.

 | Autor :

I dok su čekali završetak istrage, još jedan od simbola odavanja počasti poginulim hrvatskim braniteljima, ovog puta u Vrbici, našao se na meti vandala. Slučajno ili namjerno, otkrit će policijska istraga za koju se u Udrugama nadaju kako će biti brza i učinkovita jer jedini je to način smirivanja stanja i uznemirenosti obitelji poginulih branitelja i nekadašnjih pripadnika HVO-a ovog kraja koji su branili ne samo svoje domove i obitelji u žepačkom kraju, već su i odigrali  ključnu ulogu u obrani od srpske agresije šireg područja, od Doboja i Usore do Maglaja i Zavidovića.

Ana Popović/VL/https://www.vecernji.ba/Hrvatsko nebo

Facebook komentari

komentara

Odgovori