VIDEO/Konferencija o napadu na Kozari putu: Nije bilo razloga da se majci oduzmu djeca, jedno je od počinitelja

Vrijeme:2 min, 14 sec

 

Na konferenciji govore voditeljica Odjela maloljetničke delinkvencije i kriminaliteta na štetu mladeži i obitelji Nikolina Grubišić Požar, predstojnica Centra za socijalnu skrb Zagreb – podružnica Peščenica Vesna Drobac i Marija Goatti, voditeljica službe za izvještajnu analitiku i odnose s javnošću Policijske uprave zagrebačke

Teško ubojstvo na štetu djeteta i pokušaj teškog ubojstva dogodili su se sinoć na području naselja Peščenica. Policijska uprava zagrebačka najavila je konferenciju za medije na kojoj govore voditeljica Odjela maloljetničke delinkvencije i kriminaliteta na štetu mladeži i obitelji Nikolina Grubišić Požar, predstojnica Centra za socijalnu skrb Zagreb – podružnica Peščenica Vesna Drobac i Marija Goatti, voditeljica službe za izvještajnu analitiku i odnose s javnošću Policijske uprave zagrebačke.

Marija Goatti istaknula je kako je policija prvo zaprimila poziv žrtve te krenula u žurno postupanje.

“Na putu prema mjestu događaja uslijedio je još jedan poziv, a zadnji kada smo već bili na samom mjestu. Od samog poziva do našeg dolaska – 9 minuta. Dolaskom na mjesto događaja, sumnja u obiteljsko nasilje se pretvorila u još veću sumnju, u najveći oblik obiteljskog nasilja. Imamo dvije žrtve, majku i dijete. Teške ozlijede, policijski službenici pružaju prvu pomoć”, kazala je.

“Naknadno zaprimamo informaciju o smrtnom stradavanju muškarca na autocesti. Dok odlazimo i na to mjesto događaja, povezujemo da je smrtno stradali muškarac počinitelj početnog kaznenog djela. On je u tom bijegu u dvije situacije uzrokovao prometne nesreće s materijalnom štetom. Također, udara u zaštitnu ogradu, izlazi iz vozila i pješice se upućuje preko autoceste, prelazi na drugu stranu i s namjerom se baca pod vozilo”, dodaje Goatti.

Vesna Drobac istaknula je kako je situacija sve jako uznemirila. Obitelj je, kaže, bila poznata Centru te se tamo godinama interveniralo.

“Počinitelj nije živio s njima, nego je povremeno dolazio. Nije bilo razloga da se majci oduzmu djeca. Jedno od djece je od počinitelja te je dolazio kontaktirati s djetetom”, navodi.

Nikolina Grubišić Požar kazala je da posljednje postupanje bilo u ožujku 2021. godine kada je istekla mjera opreza.

“U međuvremenu nisu utvrđeni elementni prekršaja niti kaznenog djela, navodi.  Počinitelj je, potvrđeno je, prijavljivan i za druga kaznena djela.

“Majka je u teškom stanju i životno ugrožena. O motivima ne bih nagađala, nismo u stanju obaviti razgovor sa žrtvom”, dodaje Grubišić Požar.

Podsjetimo, Policijska uprava zagrebačka ranije se oglasila priopćenjem u kojem je istaknula kako je jučer u 20:26 sati te u idućih 12 minuta zaprimila više poziva koja su upućivala na nasilje u obitelji. Prvi je poziv uputila žena – žrtva starosti 42 godine te prijavila zlostavljanje od strane najvjerojatnije alkoholiziranog bivšeg supruga starosti 43 godine. Nakon toga, uslijedila su još dva poziva, jedan o svađi na cesti, a potom i ozljeđivanju osoba sjekirom.

Vecernji.hr/https://www.vecernji.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)