Kabiri: Izrael je moja domovina, Mostar je moj dom

Vrijeme:2 min, 15 sec

 

Izraelski biznismen Amir Gross Kabiri, predsjednik M. T. Abraham grupe, koja je prije dvije godine unajmila mostarski Aluminij, optimističan je u pogledu poslovanja Aluminij industrije, Aluminijeve sljednice.

– Globalna ekonomija i poslovno tržište imaju cikluse, ali dugoročno gledano, kad odmaknemo, rast je zajamčen. Veći dio posljednje tri godine imali smo koristi od snažne potražnje i povoljnih tržišnih uvjeta, no bilo je jasno da će prije ili kasnije na našu industriju utjecati i globalni tržišni uvjeti te prirodni i poznati tržišni ciklusi. Stoga smo se pripremili da možemo izdržati ova vremena. U ovakvim vremenima, kada je tržište na niskoj točki, najvažnije je održati stabilnost i održati odgovoran poslovni razvoj i implementaciju našeg strateškog plana koji nadilazi privremeno usporavanje tržišta – rekao je Kabiri u razgovoru za bh. . izdanje Večernjeg lista.

Kabiri ističe da su za njega zaposlenici prioritet i da je ovo strateška odluka.

– Aluminij ima mnoge prednosti – od naših zaposlenika, preko naše organizacijske kulture i radne etike do činjenice da uvijek razmišljamo nekoliko koraka unaprijed i pazimo da smo spremni na različite scenarije. Budemo li sve to pametno iskoristili u idućih 12 mjeseci, koji će zaista biti vrlo izazovni, kada se gospodarstvo oporavi, a osobno vjerujem da će se to dogoditi uskoro, opet ćemo uživati ​​u izvrsnim financijskim rezultatima – ustvrdio je prvi čovjek Abraham grupe .

Osvrću se i na društvenu situaciju u Bosni i Hercegovini, kazavši da je Mostar pravi primjer da pripadnici različitih vjera i nacija mogu živjeti i raditi zajedno:

– Na mom nedavnom prijemu za Hanuku imali smo goste svih vjerskih i političkih opredjeljenja – dokaz da je u Bosni i Hercegovini moguće stvoriti stabilno okruženje koje poštuje sve. Kao iu mnogim zemljama, postoje političari koji će uvijek pokušavati postići uske i neodržive ciljeve pokušavajući ovu zemlju učiniti nesigurnom. S druge strane, velika većina rukovodstva u BiH okrenuta je pozitivnoj politici – prije svega euroatlantskim integracijama u potrazi za onim što je najbolje za konstitutivne narode BiH, ali i sve ostale građane. Također, čvrsto vjerujem da međunarodna zajednica nema nultu toleranciju prema bilo kakvom pokušaju stvaranja daljnjih podjela na temelju politike radikalizma i to jednostavno neće biti prihvaćeno.

Dodao je da je BiH zemlja s velikim potencijalom te da planira nastaviti ulagati u mnoga područja.

– Izrael je moja domovina, Mostar je moj dom i ne planiram otići. Moj jedini cilj je rasti sa zemljom, promicati jedinstvo i inkluzivnost, stvarati više radnih mjesta, ulagati u zajednicu i pobrinuti se da mlađe generacije budu ponosne na svoju zemlju i da u njoj vide svoju svijetlu budućnost onako kako je ja vidim. Više sam nego siguran da ćemo to ostvariti, to je moje opredjeljenje – rekao je predsjednik M. T. Abraham Group Amir Gross Kabiri.

 

rtv-hb.com/ https://rtv-hb.com/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)