Zatvoren zadnji trening Hrvatske, pada ključna odluka: Dalić prelomio, ovo je prvih 11 koji pišu povijest

Vrijeme:1 min, 55 sec

 

Hrvatska danas u 20 sati ide u boj za finale SP-a. Izbornik Zlatko Dalić na zadnjem treningu donosi ključne taktičke odluke i odlučuje o prvih 11. Kako doznajemo od našeg reportera u Katru, očekuje se samo jedna promjena u sastavu u odnosu na sudar s Brazilom. 

Kako doznajemo od našeg reportera u Katru, očekuje se samo jedna promjena u sastavu u odnosu na sudar s Brazilom, umjesto Marija Pašalića od prve minute na desnom krilu trebao bi startati Nikola Vlašić.

Prijenosa uživo s treninga nije bilo jer je dan pred utakmicu organizacija u nadležnosti Fife, a ne HNS-a, te po njihovim strogim pravilima nema live snimanja.

Vatreni će tako stadion Lusaila upoznati neposredno prije utakmice dok su gaučosi već nastupali na tom stadionu. Bio je to još jedan ‘dan minus 1’ ili kako FIFA dan prije utakmice zove MD-1. Šesti do sada na ovom Svjetskom prvenstvu. Što je znak da vatreni dobro voze i napreduju u Katru.

U kampu hrvatske reprezentacije u Dohi, Al Ersal 3 opuštena je atmosfera, a da se nešto važno događalo vidljivo je tek po broju novinara koji ‘opsjedaju’ bazu vatrenih. Od utakmice s Brazilom sve je teže pronaći mjesto za stolom u press centru, ili za kameru uz teren.

Previše stresa nema niti u suparničkim redovima. Među novinarskim ekipama koje su se pojavile na treningu gauča pojavio se i legendarni bugarski nogometaš Hristo Stoičkov koji se srdačno pozdravio s argentinskim izbornikom Lionelom Scalonijem.

– Argentina se dobro brani, ide do krajnjih granica i to je njihova snaga – kazao je Stoičkov za argentinske medije. Scaloni zbog žutih kartona ne može računati na Marcosa Acunu i Gonzala Montiela, dok je Alejandro Papu Gomez trenirao pod nadzorom fiziterapeuta zbog manjih problema s gležnjem. Bilo je upitno i fizičko stranje Angela Di Marije i Rodriga De Paula. Zbog problema s mišićima, Di Maria i De Paul nisu mogli igrati cijelo četvrtfinale protiv Nizozemaca. De Paul je izašao u 65. minuti, dok je Di Maria odigrao samo posljednjih 10 minuta produžetka. No Scaloni je istaknuo kako bi obojica trebala biti spremna.

– Danas ćemo imati jasniju viziju situacije. No, za sada su dostupni, a to je umirujuće, kazao je. Ako Di Marija neće biti posve spreman, njegovo mjesto mogao bi zauzeti Leandro Paredes.

Večernji list/https://www.vecernji.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)