IZBORNIK HRVATSKE NOGOMETNE REPREZENTACIJE DALIĆ/Spremni smo, imamo iskustvo i energiju

Vrijeme:1 min, 46 sec

 

Ovdje nema laganog protivnika, cijenimo Maroko i respektiramo, čekamo tešku utakmicu, kazao je izbornik hrvatske nogometne reprezentacija Zlatko Dalić uoči sutrašnjeg ogleda protiv Maroka na startu Svjetskog prvenstva.

 

– Pratili smo pobjedu Saudijske Arabije i remi Tunisa. Nema lakog protivnika, cijenimo ih i respektiramo, očekujemo tešku utakmicu. Svi igraju dobro, iznenađenja su moguće. Ući ćemo s maksimalnim respektom, kazao je Dalić na posljednjoj novinarskoj konferenciji prije sutrašnje utakmice.

Hrvatska nije imala previše vremena za pripreme, tek tjedan dana, no Dalić je zadovoljan učinjenim.

– Iskoristili smo ovo vrijeme da se priviknemo na uvjete koji su nas dočekali. Jako sam zadovoljan, spremni smo, kazao je otkrivši kako je donio odluku oko sastava.

– Izabrali smo što je najkvalitetnije što se tiče energije i iskustva. Nemamo više nikakvih dvojbi, dečki znaju sastav. Imamo iskustvo, energiju, imamo dobar miks. Očekuje nas teška i izazovna utakmica, vjerujem da smo dobro izabrali, poručio je.

Hrvatski izbornik se osvrnuo i na kvalitetu Maroka.

– Analizirali smo ih, sjajna su ekipa, dobro su posloženi. Imaju odlične pojedince na svim pozicijama. Ne želim komentirati njihovu odluku o promjeni izbornika. Halilhodžić je odličan stručnjak, ali to je njihova stvar.

Prema posljednjim najavama Maroko bi mogao igrati u domaćinskoj atmosferi.

– Znam da će biti posebno motivirani i da će imati puno navijača. Oprezni smo i puni respekta. Moramo biti na maksimalnom nivou.

Hrvatska je stigla u Dohu kao svjetski doprvak, a iza sebe ima i seriju odličnih rezultata u Ligi nacija i Dalić se složio kako nas suparnici, sasvim sigurno drugačije gledaju.

– Dobili smo velik protivnike i sigurno nas bolje gledaju nego prije Rusije. Vrijedimo, svjesni smo toga. Ali moramo biti realni i objektivni. Pritisak je veliki, očekivanja su velika. Nećemo upasti u takvu zamku, idemo utakmicu po utakmicu. Vjerujem u ovu ekipu.

Dalić je istaknuo kako je hrvatska reprezentacija jedna od rijetkih u svijetu koja je u zadnjih 20 godina osvojila dvije medalje na svjetskom prvenstvu.

– U zadnjih 20 godina osvojili smo dvije medalje. I treba biti šušur oko nas, ali mi se spremamo u miru. Prva utakmica je bitna, važan je dobar start, ali nije i ključna, poručio je Dalić.

 

hb.hteam.org