“Osmorka” i HDZ usuglasili programske ciljeve za formiranje vlasti

Vrijeme:1 min, 20 sec

 

Sastanak na kojem je osam političkih stranaka ponudilo njihov usuglašeni dokument o programskim načelima Hrvatskoj demokratskoj zajednici BiH održan je danas u središnjici SDP BiH u Sarajevu.

Nakon njega je rečeno da je većina toga dogovorena, poput programskih ciljeva te da su ostali samo neki tehnički detalji za doraditi, prenosi N1.

Borjana Krišto koja je predvodila HDZ BiH na današnjim pregovorima kazala je da su danas pokušali usuglasiti načela i principe za uspostavu i funkcioniranje zakonodavne i izvršne vlasti u BiH za mandatni razdoblje 2022-2026. u skladu s Ustavnim nadležnostima u ovisnosti o kakvim se razinama vlasti radi.

-Te principe i načela mi smo usuglašavali na način prethodnog sastanka na kojem su sjedili predsjednici političkih stranaka, koalicija i dogovorili osnove za funkcioniranje vlasti, a to su europske i NATO integracije, politička i pravna stabilnost i socio-ekonomske reforme. Još jednom želim reći da sam zadovoljna današnjim radom sastanka i konstruktivnošću da smo dobar dio toga usuglasili. Nešto je ostalo na nekakvim tehničkim razinama i detaljima naziva itd. i to ćemo kada dobijemo ovo danas što smo zapravo korigirali i pokušati između nas dogovoriti i ja se nadam da ćemo time znati gdje smo i što smo što se tiče programskih načela”, istaknula je Krišto.

Nerin Dizdar koji je predvodio SDP na današnjim pregovorima rekao je da danas nije bilo govora o Demokratskoj fronti već da su danas samo usuglasili tekst na gore navedenim principima i načelima.

Upitan je za Demokratsku frontu budući da se danas pojavila informacija u javnosti da je uvjet koalicije da nema DF-a u tom dogovoru.

HMS/https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)