ZORAN MILANOVIĆ: ‘Te srebreničke majke… Imaju li one dvije vijuge u glavi? Pa nismo u nekakvom kalifatu…‘

Vrijeme:1 min, 57 sec

 

 

Tvrdi da nikad nije negirao razmjere ubojstva i masakra u Srebrenici kao što netko negira holokaust, no da su pravne kvalifikacije nešto drugo

Predsjednik Zoran Milanović rekao je u srijedu da je laž da je negator genocida u Srebrenici i nada se da Majke Srebrenice nisu instrumentalizirane iz Sarajeva te je istaknuo da će Hrvatska sama odlučiti hoće li poslati vojsku u misiju EUFOR-a u BiH.

Upitan planira li se ispričati Majkama Srebrenice koje su ga kritizirale zbog navodnog negiranja genocida, Milanović je novinarima rekao da je „to laž“ i nada se da ta udruga nije pala “u kliješta besprizornih i beskrupuloznih unitarističkih muljatora iz Sarajeva“.

 

 

“Te srebreničke majke. Kažem ‘te’ jer nadam se da one ne stoje iza toga, 2015. su na poziv tadašnje predsjednice Grabar-Kitarović došle u Knin. Da nije bilo oslobođenja Knina, koji su oslobodili vjerojatno gremlini, možda bi bilo i drugog genocida u Bihaću, izjavila je tada Munira Subašić. Dan pobjede je čestitala riječima ‘živjela Hrvatska, živjela BiH i sav dobar narod‘. Šta je ovo? Imaju li ti ljudi dvije vijuge u glavi? Dakle, pisati neka nesuvisla samoporažavajuća pisma je gubitak svakog integriteta”, rekao je Milanović novinarima na sajmu knjiga Interliber.

Tvrdi da nikad nije negirao razmjere ubojstva i masakra u Srebrenici kao što netko negira holokaust, no da su pravne kvalifikacije nešto drugo.

„Pa nismo u nekakvom kalifatu ili teokratskoj državi da se ne smije o stvarima otvoreno govoriti“, rekao je Milanović novinarima na sajmu knjiga Interliberu.

Povezano

Twiter/Luka Mišetić: Evo snimka Bakira Izetbegovića kako “otkriva tajnu” da je SDA ta koja piše ta priopcenja i traži od Majki Srebrenice i logoraša da ih samo potpišu

Komentirajući moguće hrvatsko sudjelovanje u misiji EUFOR-a Althea, u kojoj je više od tisuću vojnika iz 20-ak zemalja, a kojemu se protive bošnjački političari, Milanović je rekao da će konačna odluka o tome biti na Hrvatskoj.

„Bit će na kraju kako Hrvatska odluči, ako želi imati svoju volju, ako nije vazal nego obična država“, rekao je Milanović.

Predsjednik je rekao kako je nelogično da bošnjački političari optužuju hrvatsku vojsku za negativnu ulogu u sukobima devedesetih, a potom 600 vojnika iz BiH dođe na hrvatska vojna učilišta na obuku kod navodnog „okupatora“.

Jutarnji list/https://www.jutarnji.hr/Hrvatsko nebo

Odgovori