POSLLJEDNJA PRILIKA/Luka Modrić i najveće svjetske zvijezde vjerojatno će posljednji put igrati na SP-u

Vrijeme:2 min, 38 sec

 

Svjetsko prvenstvo održat će se u Kataru od 20. studenog do 18. prosinca, a za mnoge najbolje nogometaše svijeta bit će i posljednje u kojem će imati priliku uhvatiti titulu prvaka. Među velikanima za koje se pretpostavlja da će zadnji put igrati na Mundijalu su Lionel Messi, Cristiano Ronaldo, Robert Lewandowski…, ali i Luka Modrić.

“Modrić je jedan od onih igrača za koje se čini da su bolji što su stariji”, piše yahoo!finance podsjećajući na ključnu ulogu Modrića u uspjesima koje je Real Madrid ostvario u posljednjoj dekadi, ali i na njegovih 37 godina zbog kojih mi se bliži kraj karijere.

Modrić prekinuo dominaciju Messija i Ronalda

“Osvojio je Zlatnu loptu 2018., prvu od 2007. koja nije pripala Messiju ili Ronaldu. Za Hrvatsku je važan kao kontrolor srednjeg reda koji vidi sve što se zbiva na terenu i kao pokretačka snaga koja je pomogla reprezentaciji izboriti finale Svjetskog prvenstva 2018. Iako je Hrvatska to finale izgubila od Francuske, Modriću je pripala nagrada za najboljeg igrača turnira”, podsjećaju.

Da bi mu ovo Svjetsko prvenstvo trebalo biti posljednje, objašnjava se i na primjeru Modrićevog vršnjaka Cristiana Ronalda. Jedan od najboljih nogometaša svih vremena rekorder je po broju nastupa za Portugal (191) i svjetski rekorder po broju postignutih golova za reprezentaciju (117). Peterostruki osvajač Zlatne lopte ove je sezone postigao samo jedan gol za Manchester United u Premier ligi i dva u Europa ligi te je upitno u kakvoj će formi biti kad počne katarski Mundijal.

Njegov najveći igrački rival Lionel Messi dvije je godine mlađi i u puno je boljoj formi, no sljedeći SP igrat će se za više od četiri godine i teško je zamisliti, ali ne i nemoguće, da će sedmerostruki dobitnik Zlatne lopte i tada biti jedna od najjačih figura u argentinskoj reprezentaciji. Forma mu je bolja od Ronaldove, zabio je 12 golova i asistirao suigračima za njih još 14 u 18 utakmica za PSG, no i za njega bi SP 2026. mogao biti korak predaleko, tvrdi se, piše Index.hr.

Lewandowski još čeka gol na SP-u

U isti krug igračkih velikana koji će teško do svjetske smotre za četiri godine ubrajaju se i Robert Lewandowski, Luis Suarez, Dani Alves, Manuel Neuer i najmlađi među njima, 33-godišnji Thomas Müller. Samo posljednja dvojica navedenih, Neuer i Müller, već imaju svjetski naslov.

Dojam je da će do željenog naslova najteže Lewandowski, strijelac 76 golova u 134 utakmice za Poljsku i napadač koji je nevjerojatne brojke ostvarivao u debeloj sjeni Messija i Ronalda. U karijeri je zabio više od 600 golova, a u ovoj sezoni 18 u 17 utakmica za Barcelonu. Zanimljivo, nikad nije zabio gol na SP-u. Jedinu šansu za to imao je prije četiri godine u Rusiji. Poljska je tada ispala u grupnoj fazi.

Najstariji i najtrofejniji u tom društvu je 39-godišnji Dani Alves. Iako se čini da njegova sjajna karijera nema kraja, teško je zamisliti da i s 43 godine nastupa za Brazil na Svjetskom prvenstvu. Suarezu će u siječnju biti 36, a nakon puno godina na najvišoj razini u Ajaxu, Liverpoolu, Barceloni i Atleticu, počeo se smirivati u matičnom klubu, urugvajskom Nacionalu.

 

hms.ba/https://hms.ba /Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)