POVODOM BLAGDANA/ FOTO: Gruđani na grobu Mate Bobana! Iskazali počast braniteljima, načelnicima, predsjednicima

Vrijeme:2 min, 15 sec

 

U općini Grude izaslanstvo predvođeno grudskim načelnikom Ljubom Grizeljom položilo je cvijeće i zapalilo svijeće na grobovima pokojnih načelnika općine Grude Viktora Marića i Mate Šimunovića.

Zatim su zapaljene svijeće i položeni vijenci kod spomenika Blagi Zadri na Ledincu, pa kod Spomenika don Anti Čuli, graditelji ledinačke crkve.

Put se nastavio u središtu Grude, pored Spomenika braniteljima, a završen je u Gorici na grobu predsjednika Herceg Bosne Mate Bobana i kod Spomenika braniteljima iz župe Gorica – Sovići, pišu Grude.com.

Molitvu na grobovima pokojnih načelnika predvodio je grudski župnik fra Stanko Pavlović, kao i molitvu koja se moli na Svi svete i Dušni dan, pored Spomenika braniteljima. Fra Stanko je istaknuo da nas ovi dani Svih svetih i Dušni dan podsjećaju i potiču na to da budemo svjesniji koliko smo ljudi, a da budem još više svjesni koliko trebamo biti Božji ljudi, kako bismo i mi jednom došli u Kraljevstvo Božje, gdje vjerujemo da su oni za koje molimo. Ovo su dani koji nam snažnije govore, uče nas.

Molitvu u Ledincu predvodila su djeca na jedan svečan i prigodan način, kako i priliči ovakvom danu.

U Gorici je za mr. Matu Bobana i branitelje ove župe molitvu predvodio fra Vinko Mikulić Bajević.

Nema odabrana galerija ili galerija je izbrisan.

Grudski načelnik Ljubo Grizelj za Grude.com je komentirao ovaj dan kada se sjećamo naših branitelja i ljudi koji su u jednom vremenu bili predvodnici procesa u općini Grude.

– Blagdani Svih svetih i Dušnog dana vrijeme je kada se posebno sjećamo svih onih koji su se žrtvovali za ovo vrijeme u kojem danas živimo. Tu su prije svega naši branitelji koji su darovali ono najviše – svoje živote. Ali tu su i naši politički dužnosnici kojih se na ovaj način sjećamo. Na komemoraciji smo dvojici mojih prethodnika, izravno izabranih grudskih načelnika u ranijim mandatima pokojnom Viktoru Mariću i pokojnom Mati Šimunoviću, ali jednako tako generalu Blagi Zadri koji je sebe žrtvovao za obranu hrvatskoga naroda, za obranu Vukovara i Mati Bobanu, predsjedniku i utemeljitelju Hrvatske zajednice i Hrvatske Republike Herceg Bosne. Skupa u toj komemoraciji izrazit ćemo zahvalnost i pomoliti se za duše svih naših branitelja Domovinskog rata i poraća, ali i u svim ranijim ratovima, kroz stoljeća, kod Spomenika braniteljima u Grudama. To je minimum što mi današnje generacije možemo učiniti. Sjećati se, njegovati uspomenu i sjećanje na one koji su se žrtvovali da danas imamo slobodu i mir i da živimo u ovim vremenima – istaknuo je grudski načelnik Grizelj.

Podsjetimo, u petak 4. studenoga je i sveta misa Misa zadušnica za sve poginule i nestale branitelje općine Grude, u 16.00 sati u crkvi svete Kate u Grudama.

vecernji.ba/https://www.vecernji.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)