TROPLETOVI DANI KULTURE 2022 – Predstavljanje knjige „Domovinski rat i zločini nad Hrvatima u BiH 1991. – 1995.“ u Ljubuškom

Vrijeme:54 sec

 

U srijedu, 19. listopada u 19 sati, održati će se predstavljanje knjige “Domovinski rat i zločini nad Hrvatima u Bosni i Hercegovini, 1991.-1995.” u Kulturnom centru u Ljubuškom.

Predstavljanje organizira Hrvatska kulturna zajednica Troplet u okviru Tropletovih dana kulture – vjera, baština, identitet, u suradnji s Udrugom Hrvatska zvona i Gradom Ljubuškim.

Knjigu će predstaviti:

–              prof.dr.sc. Ante Nazor, ravnatelj HMDCDR

–              prof.dr.sc. Marko Tokić, Hrvatska zvona

–              brigadir Petar Kolakušić, jedan od autora

Knjigu “Domovinski rat i zločini nad Hrvatima u Bosni i Hercegovini, 1991. – 1995” su objavili Udruga Hrvatska zvona i Hrvatski memorijalno-dokumentacijski centar Domovinskog rata, na hrvatskom i engleskom jeziku. Ova knjiga je znanstveni odgovor na pokušaje krivotvoritelja povijesti koji žele ulogu Hrvatske i Hrvata u ratu prikazati u negativnom svjetlu i prešutjeti zločine nad Hrvatima.

Autori knjige su povjesničari iz Hrvatskog memorijalno-dokumentacijskog centra Domovinskog rata (HMDCDR), dr. sc. Davor Marijan i dr. sc. Ante Nazor te general Zlatan Mijo Jelić i brigadir Petar Kolakušić.

Pozivamo sve zainteresirane iz Ljubuškog i okolnim mjesta da dođu na predstavljanje ove izuzetno značajne knjige.

Dobrodošli!

Troplet/Hrvatsko nebo

Facebook komentari

komentara

Odgovori