Do 12 sati u BiH glasovalo 14 posto birača, izlaznost veća za 3 posto nego 2018.

Vrijeme:1 min, 10 sec

Izlaznost na izborima bolja je nego 2018. godine.Izlasnost do 12:00 sati je 14% što je za 3 posto više u donosu na prošle izbore , rečeno je na press konferenciji članova Središnjeg izbornog povjerenstva BiH.

– To znači da je na biračka mjesta do sada izašlo 459.980 birača. To je za 3 posto više nego 2018. godine u vrijeme ovog presjeka. Ovaj postotak je još veći ako imamo u vidu da još nisu dostavljeni podaci iz Gradačca, Tuzle i Novog Travnika – rekao je predsjednik SIP-a Suad Arnautović.

Biračko mjesto Hozići u općini Novi Grad u Republici Srpskoj još nije otvoreno za glasanje. SIP će, kako je rečeno, najvjerojatnije donijeti odluku o odgađanju izbora na tom mjestu, o čemu će javnost biti blagovremeno obaviještena.

Članovi SIP-a podsjetili su da i pojedina biračka mjesta nisu otvorena točno u 7 sati zbog uobičajnih razloga. Na 12 mjesta je došlo do značajnijih kašnjenja, jedno u Bihaću, četiri u Banjoj Luci, jedno u Lukavcu, jedno u Srebreniku, gdje je odustao predsjednik, a slično se dogodilo i u Zvorniku, te u Zenici gdje se izmještala lokacija ili je nedostajao član biračkog odbora.

-Ukupan broj prijavljenih događaja koji bi se mogli smatrati incidentnim je devet. Sumnja u krivično djelo je jedna – u entitetu RS. Remećenja javnog reda i mira su zabilježena dva, i to oba u FBiH, kazao je Arnautović.

 

https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Facebook komentari

komentara

Odgovori