RADONČIĆ: Komšić je drugi kandidat SDA, a Erdogan nas okreće protiv Zapada

Vrijeme:1 min, 24 sec

 

U Zenici je danas održan predizborni skup stranaka ujedinjene bošnjačke oporbe koje su podržale kandidaturu Denisa Bećirovića za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH na predstojećim Općim izborima.

Na skupu se obratio lider Saveza za bolju budućnost BiH (SBB) Fahrudin Radončić.

– Ja danas želim govoriti na dvije-tri teme, od kojih mnogi bježe, s razlogom, a izravno se tiču ne samo rezultata ovih izbora, ne samo hoće li uvaženi Denis biti u Predsjedništvu, nego hoće li Bošnjaci ostati na ispravnom, prozapadnom putu ili ćemo otići u begovate i kolonijalnu sredinu, rekao je Radončić. On je, kako prenosi Avaz kazao da Denis Bećirović vodi bitku protiv dva kandidata SDA – Bakira Izetbegovića i Željka Komšića.

 

Foto: Avaz

 

– I Komšić je kandidat SDA. Nemojte to da šutimo, to je tako. On je rekao, citiram ga, “da ovi zakoni koji se spremaju u OHR-u su zaista duboko prije svega anti-islamski”. Netko okreće našu djecu, srednjoškolce protiv Zapada. Nakon toga je došao turski predsjednik Erdogan, a mi želimo dobre odnose s Turskom. On kaže “Poštovana braćo, Zapad postoji da bi podijelio i iscijepao muslimane, a potom će ih progutati. Upravo vi ćete biti najveća prepreka tome”. Netko nas ovdje plaši Zapadom. Tko nas plaši Zapadom? Plaše nas ljudi kojima je rahmetli Alija, a ja sam bio prijatelj s njime, ostavio, kako neki tvrde, zemlju u amanet – izjavio je Radončić.

Znači, draga braćo i sestre, ulazimo u povijesnu bitku i bitku kakva će BiH izgledati. Kada se voda zamuti, vratimo se na izvor.

Mi vodimo Bosnu i Hercegovinu tamo gdje smo uvijek i pripadali, obitelji europskih naroda i čuvamo svoje autentični i nacionalne, vjerske i multietničke osobine države.

HMS/ https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)