BLINKEN: Rat u Ukrajini vjerojatno će potrajati duže vrijeme

Vrijeme:1 min, 8 sec

Američki šef diplomacije Antony Blinken rekao je danas da će rat u Ukrajini “vjerojatno potrajati još neko značajno vremensko razdoblje”.

Blinken je na konferenciji za novinare u Bruxellesu kazao kako “Ukrajina postiže stvarni, vidljivi napredak u protuofenzivi, u pokušaju da vrati dijelove zemlje koje je okupirala Rusija”.

“Mnogo ruskih vojnika u Ukrajini ne zna što tamo uopće rade. Neki nisu ni znali kamo ih šalju. Izvješća pokazuju da imaju problema s moralom. Kada ne znate za što se borite, to nije održivo”, rekao je Blinken, a prenosi CNN.

“Rusi se moraju zapitati zašto, zaboga, gube toliko života”

“Rusija sada ima značajne vojne resurse. Provodi užasne, neselektivne akcije. Ukrajinci plaćaju veliku cijenu. I sada na prvim linijama bojišnice, u i oko područja Hersona, čak i dok napreduju, plaćaju cijenu. Ali oni se bore za svoju domovinu”, navodi američki šef diplomacije.

Smatra da će Rusi na kraju shvatiti što za njih znači ova invazija.

“Kako im ovo što Putin radi poboljšava život? Kako im to pomaže? Kakvu će imati budućnost, kakve prilike? Nikakve, upravo suprotno. Putin odsijeca Rusiju od svijeta. Iscrpljuje resurse koji su potrebni ruskom narodu”, kazao je Blinken.

“U Putinovom društvu nema protoka informacija, ali vjerujem da će građani Rusije doći do njih. Rusi se moraju zapitati zašto, zaboga, gube toliko života, pokušavajući oteti zemlju koja nije njihova”, dodao je.

 

https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)