ĆOSIĆ IZETBEGOVIĆU “Diskriminacija je ono kad drugi ne mogu imati što vi imate”. Spomenuo i povelju Kulina bana

Vrijeme:1 min, 46 sec

 

Jučer je u Bosni i Hercegovini boravio predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan koji se, među ostalim, sastao s Bakirom Izetbegovićem, SDA-ovim predsjednikom.

Izetbegović i Erdogan su pričali i o OHR-u i izmjenama Izbornoga zakona koje bi navodno trebao nametnuti visoki predstavnik Christian Schmidt, piše portal Bild.ba.

“Izetbegović je kazao da su neprihvatljiva bilo kakva rješenja kojima bi se produbila postojeća diskriminacija i koja bi dodatno otežala funkcioniranje FBiH”, piše.

Dodaje se i sljedeće: “Erdogan je ponovio stav da Republika Turska ne podržava bilo kakvo nametanje rješenja u vezi s izmjenama Ustava i Izbornog zakona od strane Visokog predstavnika”.

Na Izetbegovićevu izjavu reagirao je Zdenko Ćosić, član Predsjedništva Hrvatskog narodnog sabora i dopredsjednik HDZ-a BiH.

“Tako je, efendija! Ne želimo produbiti nego ukinuti diskriminaciju! Usput: Diskriminacija je ono kad drugi ne mogu imati što vi imate – svoje predstavnike!”, napisao je Ćosić na Twitteru.


Nešto kasnije se osvrnuo i na povelju Kulina bana u Tuzli, odnosno spomenik istoj, a na kojoj su, slučajnosti li, izbačeni ključni dijelovi koji bespogovorno svjedoče o tome da je Kulin ban bio – katolik!

“Spomenik Povelja Kulina bana u Tuzli. Početak i kraj teksta nedostaju. Umjetnik je odabra što će izbaciti i staviti tri točke. Pogodite, što nedostaje u tekstu Povelje? Ponavljam, u srce “multietničke i građanske” Tuzle!”, napisao je Ćosić.


A o Erdoganovim stavovima se danas oglasio i HNS.

“Podrška predsjednika Turske Erdogana 6. rujna u Sarajevu vodećim bošnjačkim krugovima i njegove poruke uperene protiv zapadnih demokracija i sustava vrijednosti ohrabruju politike bošnjačkih radikala, ubrzavaju antidaytonske procese i produbljuju nepovjerenje među konstitutivnim narodima”.

HMS/https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)