HNS BIH: Predlažemo pobornicima unitarizma iz Bundestaga da istu rezoluciju usvoje o Belgiji i dostave je gospodinu Michelu

Vrijeme:1 min, 0 sec

Hrvatski narodni Sabor BiH reagirao je na danas usvojenu rezoluciju njemačkog parlamenta koju je podržala vladajuće zeleno-lijevo-liberalna “semafor koalicija” pod nazivom “Pružiti podršku Bosni i Hercegovini na putu u bolju budućnost”, kojom Bundestag od njemačke vlade traži intenziviranje angažmana u Bosni i Hercegovini. U rezoluciji se osuđuju “nacionalistička stremljenja bošnjačke, hrvatske i srpske strane te se zbog separatističkih aktivnosti osuđuju Milorad Dodik i Dragan Čović”.

– Današnja rezolucija Bundestaga koja se odnosi na Bosnu i Hercegovinu pokazuje koliko njemačke vlasti ne poznaju, ili odbijaju prihvatiti, činjenice o Bosni i Hercegovini i prirodi njezinog multinacionalizma i ravnopravnosti konstitutivnih naroda, stoji u rekaciji Hrvatskog Narodnog sabora BiH.

Uz to, dodaje se u priopćenju HNS BiH, koje prenosi Hrvatski Medijski Servis, današnja rezolucija je de facto poziv na rušenje Daytonskog mirovnog sporazuma za kojeg se upravo Njemačka zalagala 1995. godine.

– Model federalizma i institucionalne ravnopravnopravnosti kroz legitimne političke predstavnike je temelj Daytona i jedini jamac za europsku Bosnu i Hercegovinu. Predlažemo svim zastupnicima Bundestaga koji su podržali rezoluciju predloženu od strane radikalnog bošnjačkog unitariste, da identičnu rezoluciju upute gospodinu Charlesu Michelu i državi Belgiji. Mi odgovor na istu već znamo, zaključuje se u priopćenju BiH.

 

HMS/https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)